Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay

Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay

ABONE OL
00:59 - 09/03/2021 00:59
Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardımlarını içeren teşvik paketini onayladı. Tasarı, Biden’ın imzasına sunulmadan önce Temsliciler Meclisi’ne gönderilecek.

Senato, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardımlarını içeren teşvik paketini geçirmek için Cuma günü başlayan ve yaklaşık iki düzine oylama ve kapalı kapılar ardında saatlerce yapılan müzakereleri içeren oturumunu tamamladı.

49’a karşı 50 oyla kabul edilen tasarının Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesi bekleniyor.

Biden imza için bekliyor

Cumartesi günü kısa bir açıklama yapan Başkan Biden, planın kabul edilmesinin bu aydan itibaren Amerikalılar’a gerekli yardımın yapılmasına yardımcı olacağını söyledi. Biden tasarının Temsilciler Meclisi’nden hızlıca geçmesini, böylece imzalayarak yasalaştırabilmeyi umduğunu kaydetti.

Kabul edilen tasarı, çoğu Amerikalı’ya bin 400’er dolar nakit ödeme ile toplam 400 milyar dolarlık tek seferlik yardımı , krizde işlerinden olan 9,5 milyon kişi için haftalık 300 dolarlık uzatılmış işsizlik yardımlarını ve salgın nedeniyle bütçelerinde delik açılan eyalet ve yerel yönetimlere 350 milyar dolarlık destek öngörüyor.

Temsilciler Meclisi tasarının, salgın sırasında işlerini kaybeden Amerikalılar için eyalet yardımları dışında 29 Ağustos’a kadar haftada 400 dolar federal işsizlik yardımı gören versiyonunu geçen hafta kabul etmişti.

Senato’daki uzlaşma, bu miktarı 300 dolara düşürürken, 6 Eylül’e kadar da uzatıyor. Anlaşma ayrıca işletmeler için vergi indirimini 2026’ya kadar bir yıl daha uzatıyor. Beyaz Saray, Biden’ın uzlaşmayı desteklediğini söyledi.

Tasarı yasalaştığında, Washington, Corona virüsü salgınıyla savaşmak ve Amerikan ekonomisini istikrara kavuşturmak için son bir yıl içinde yaklaşık 6 trilyon dolarlık acil yardım sağlamış olacak.

Cumhuriyetçiler’in blok halinde muhalefeti nedeniyle Demokrat Parti, teşvik paketini geçirmek için 50 senatörünü de 100 kişilik Genel Kurul’da tutmak zorundaydı.

Cumhuriyetçiler ise, Senatör Dan Sullivan’ın Washington’u bir aile cenazesi için Alaska’ya gitmek üzere terk etmesinin ardından, bir oy kaybetmiş durumdaydı.

Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, Twitter mesajında,Senato tarafından kabul edilen yasa tasarısını Salı günü oylayacaklarını açıkladı. Tasarı Meclis’ten geçtikten sonra, işsizlik yardımlarının süresi 14 Mart’ta sona ermeden önce imza için Biden’ın masasına gelecek.

Tasarının Senato Genel Kurulu’ndan kabul edilmesini Demokratlar alkışlarla kutlarken, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ile bağımsız Senatör Bernie Sanders’ın yumruk tokuşturması da gözlerden kaçmadı.

Teşvik paketi, giderek artan sayıda eyalet pandemiyi durdurmak için tasarlanmış kısıtlamaları gevşettiği bir dönemde yasalaşmak üzere. Bu haftanın başlarında Teksas, çoğu işletmenin tam kapasite çalışmasına izin vereceğini duyurdu ve California, yakında Disneyland ve diğer eğlence parkları ile stadyumların sınırlı kapasiteyle yeniden açılmasına izin vereceini açıkladı. Ancak giderek daha fazla sayıda Amerikalı COVID-19’a karşı aşılanırken bile, ülkenin en kıdemli bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci “şimdi geri çekilme zamanı değil” dedi.

Cumhuriyetçiler, virüsle savaşmak ve ekonomiyi canlandırmak için önceki teşvik paketlerini geniş çapta destekledi. Ancak Beyaz Saray’a Demokrat yönetimin gelmesi ve Kongre’nin iki kanadında da Demokratlar’ın kontrolu ile birlikte, bu son teşvik paketini çok pahalı buldukları gerekçesiyle eleştiriyorlardı. ​

VOA tarafından geçilen Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senato’dan 1,9 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketine Onay haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.