Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor

Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor

ABONE OL
11:50 - 22/02/2021 11:50
Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Senato İç Güvenlik ve Tüzük komisyonları 23 Şubat’ta düzenleyecekleri ortak oturumda Trump destekçilerinin gerçekleştirdiği Kongre baskınına neden olan güvenlik noksanlıklarını ele alacak.

6 Ocak’ta Trump destekçilerinin Kongre binasına girmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda polis de yaralanmıştı.

Komisyonda eski Kongre binası polis şefi Steve Sund, Temsilciler Meclisi eski güvenlik müdürü Paul Irving, Senato eski güvenlik müdürü Michael Stenger ve Washington Polis Şefi Robert Contee ifade verecekler.

Sund, Irving ve Stenger 6 Ocak’taki olayların ardından istifa etmişti.

6 Ocak’taki olaylarla ilgili bir soruşturma komisyonunun kurulması gündemde.

Bu çerçevede Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi üyelere bir mektup göndererek bu yönde bir komisyonun kurulacağını belirtmişti.

Komisyonun 11 Eylül saldırıları sonrası kurulan komisyon gibi olması öngörülüyor.

Komisyonun partilerüstü isimlerden oluşması ve çalışmasının aylar sürebileceği kaydediliyor.

6 Ocak’taki baskın sonrasında Eski Başkan Donald Trump hakkında Temsilciler Meclisi’nde ikinci azil karar alınmıştı. Trump daha sonra Senato’da yargılanmış, Senato’da yapılan oylamada suçsuz bulunmuştu.

Oylamada Cumhuriyetçi 7 senatör de Demokratlar’la birlikte oy kullanmış ancak Trump’ın suçlu bulunması için gereken 67 oydan 10 eksik kalınmıştı.

VOA tarafından geçilen Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Senato Kongre Baskınıyla İlgili İlk Oturuma Hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.