Selim Yaşar Rio'da gümüş madalya kazandı

Selim Yaşar Rio'da gümüş madalya kazandı

ABONE OL
16:57 - 20/08/2016 16:57
Selim Yaşar Rio'da gümüş madalya kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Selim Yaşar Rio’da gümüş madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli güreşçi Selim Yaşar, gümüş madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stil 86 kiloda milli sporcu Selim Yaşar gümüş madalya kazandı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da düzenlenen serbest stil 86 kilo final müsabakasında, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan milli sporcu Selim Yaşar ile son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev karşılaştı.

Final müsabakasında Sadulaev, Selim Yaşar’ı 3-0 yenerek altın madalyayı boynuna taktı. Gümüş madalya alan milli sporcu Yaşar, Türkiye’ye güreşte 4, toplamda ise 7’nci madalyasını kazandırdı.

“Madalyayı 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan ediyorum”

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya kazanan milli sporcu Selim Yaşar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Selim Yaşar, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da yapılan final maçının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Olimpiyatlara katılmanın her sporcunun hayali olduğunu belirten milli güreşçi, “Ben de her zaman olimpiyatı hedefliyordum, katılmak istiyordum. Burada da madalya kazandım. Çok mutluyum.” dedi. 

Altın madalya kazanmayı çok istediğini kaydeden Selim Yaşar, “Olmadı, kısmet değilmiş. Umarım bir sonraki sefere altın madalya kazanırım. Bu madalyayı da 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan ediyorum. Tüm Türkiye’ye armağan olsun.” şeklinde konuştu.

“Tokyo’da kariyerimi noktalayacağım”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile güreşe veda edeceğini açıklayan Selim Yaşar, “Tokyo’daki olimpiyat oyunlarıyla kariyerimi noktalayacağım. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alarak güreşe veda ederim.” ifadelerini kullandı.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.