*** Selçuk, Başbakan'dan destek bekliyor

*** Selçuk, Başbakan'dan destek bekliyor

ABONE OL
00:16 - 16/06/2019 00:16
*** Selçuk, Başbakan'dan destek bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Selçuk, Başbakan’dan destek bekliyor
Avrupa Şampiyonu Türk boksör Selçuk Aydın, dünya şampiyonluğu maçını da kazanacağına inandığını belirterek, maçın Türkiye’de oynanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklediğini söyledi
Aydın, yaptığı açıklamada, ”Dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. En iyi şekilde maça hazırlanacağım. Rakibimi biliyorum ve ona göre hazırlık yapacağım. Bu maçta hataya yer yok. Dünya Boks Konseyi (WBC) şu anda maçın nerede yapılacağı konusunda görüşmeler yapıyor. Benim gönlüm Türkiye’de oynanmasından yana. Kendi ülkemde dövüşmek isterim. Bu konuda başbakanımızdan ve devlet büyüklerimizden destek bekliyorum. Bu tarihi bir maç olacak. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek gerekir” diye konuştu.
Antrenörü Bülent Başer’in yanı sıra Kübalı antrenör İsmael Salad’ın da gelecek günlerde ekibine katılmasının gündemde olduğunu ifade eden Aydın, dünya şampiyonluğu için Amerikalı rakibi Andre Berto’yla maç yapacağını, ancak maçın tarihinin ve nerede oynanacağının henüz belli olmadığını söyledi.
İstanbul’da oynanan Avrupa şampiyonluğu maçına aylar öncesinden hazırlık yaptığını anlatan Aydın, ”Önce kıtalararası şampiyonluk, daha sonra da Avrupa şampiyonluğu gibi zorlu maçlara çok iyi hazırlandım. Beş kere kemerimi, yani unvanımı korudum. İstanbul maçı benim için hayatımın dönüm noktası oldu. 9. rauntta Belçikalı rakibim Sugar Jackson’a karşı unvan maçını kazanarak Avrupa Şampiyonu oldum. Şimdi hedefim dünya şampiyonu olmak” diye konuştu.
boks-selcuk-destek-bek-c.jpgAvrupa şampiyonluk maçına eski antrenörü Gracciano Rocchigiani’yle hazırlandığını, ancak maçtan iki hafta önce Rocchigiani’yle yollarını ayırdığını kaydeden Aydın, olayı şöyle anlattı:
”Yılbaşından bu yana maça hazırlanıyordum. İtalyan asıllı Alman antrenörüm Rocchigiani’nin disiplinli olduğunu düşünmüştüm. Gerek Almanya, gerekse İstanbul müsabakalarına beraber hazırlandık. Ancak İstanbul karşılaşmasından önce teknik olarak çok gerilediğimi hissetmeye başladım. Çok alkol alan birisiydi. Agresif hareketleri vardı ve idmanda bağırıp, çağırıyordu. Bu benim imajım açısından da önemliydi. Maça 2 hafta kala Bülent Başer ile çalışmaya başladım ve Rocchigiani’yle yollarımı ayırdım. Yeni antrenörümün Türk olması ve benimle aynı psikolojiyi paylaşması bana büyük avantaj sağladı ve sonunda maçı kazandım. Eğer maçı kaybetseydim ömür boyu başımı taşlara vururdum.”

Antrenör Başer de, Aydın’ın oynayacağı dünya şampiyonluğu maçının Türkiye’de gerçekleşmesini çok istediklerini belirterek, ”Devlet büyükleri bizi yalnız bırakmasın. Şu an görüşmeler devam ediyor. Las Vegas’ta nasıl İstiklal Marşı’nı söylettiysek aynı şekilde kendi ülkemizde de söyletmek istiyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan destek bekliyoruz ve kendisinin bizi yalnız bırakmayacağını ümit ediyoruz” dedi.
Başer ayrıca maçın Türkiye’de yapılması için WBC’nin 2 milyon Dolar talep ettiğini ve bu paranın karşılanması halinde maçın Türkiye’de oynanabileceğini ifade ederek, ”Böylesine tarihi bir maçın Türkiye’de, Ay-yıldızın gölgesinde gerçekleşmesini arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
(A.A) Süheyla KAPLAN 

boks-selcuk-destek-bek-b.jpg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.