Şehirlerarası toplu taşımada ‘PCR testi zorunluluğu’ başladı

Şehirlerarası toplu taşımada ‘PCR testi zorunluluğu’ başladı

ABONE OL
11:57 - 07/09/2021 11:57
Şehirlerarası toplu taşımada ‘PCR testi zorunluluğu’ başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Şehirlerarası toplu taşıma araçlarına biniş öncesi aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi istenmesi uygulaması başladı.

Kapıkule-Halkalı seferiyle yolculuk yapmak için Edirne Garı’na gelen yolculara gar girişinde güvenlik görevlilerince HES kodu üzerinden, kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldı.

Sorguda şartları tutmayan kişiler gara alınmadı.

Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

İstanbul’da yaşayan tıp fakültesi öğrencisi Nurbanu Demirtaş, kontrollerden memnun olduğunu söyledi. Demirtaş, “Tabii ki kontrollerden ben de çok memnunum, kontrol edildiğimizi bilmek istiyoruz. Sonuçta trene biniyoruz yanımda kimin olacağı belli değil. İlk önce kendimi sonra sevdiklerimi korumak için aşı olmam gerekiyor. Ben trene binmek için aşı olmadım. Önceden olmuştum zaten.” diye konuştu.

AŞTİ ve Esenboğa Havalimanı

AŞTİ ve Esenboğa Havalimanı’nda seyahat firmalarınca araçlara kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılıyor.

PCR testi bulunmayan yolcular Esenboğa Havalimanı’nda koronavirüsle mücadelede alınan önlemler kapsamında hazır hale getirilen test merkezinde dış hatlar terminalinde PCR testlerini seyahat öncesi yaptırıyor.

Esenboğa Havalimanı Kovid-19 Test Merkezi Dr. Medikal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Salih Durbaba, havalimanında yaşanan test yoğunluğuna ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Durbaba, “Esenboğa Havalimanı Kovid-19 Test Merkezi olarak havalimanında yoğunluğun yaşanmaması için karar çıkar çıkmaz önlemlerimizi aldık. Aldığımız tedbirler sayesinde gelen yolcularımızı en ufak sorun yaşamadan testlerini yaptırarak uğurladık. Yoğunluk devam edeceği için önümüzdeki günlerde personel sayımızı da artıracağız.” dedi.

Havalimanından seyahat edecek yolculara da tavsiyelerde bulunan Durbaba, yolcuların uçağın kalkmasına bir saat kala değil de biraz daha erken gelmelerinin faydalı olacağını kaydetti.

Seyahat öncesi havalimanında test yaptıran yolculardan Işıl İrem Özcan, “Yurt içi yolculuk yapmak için geldim. Bu uygulama gayet mantıklı. Havalimanında uçuş yapmadan önce de testimi yaptırdım. Güzel bir uygulama olmuş.” dedi.

Yolculardan Özkan Aygün de “PCR testi zorunluluğu” uygulamasının olumlu sonuçları olacağına inandığını belirterek, havalimanının içerisinde test yaptırma imkanı bulunmasından memnun duyduğunu söyledi.

Konya

“PCR testi zorunluluğu” nedeniyle Konya Tren Garı’nda yolcuların aşı kartları veya PCR testi sorgulaması yapılmaya başlandı.

Konya’dan Ankara ve İstanbul’a gitmek için gara gelen yolcuların, bilet kontrol noktalarında görevlilerce HES kodu üzerinden, kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldı.

Sorguda, tek doz aşılı ya da PCR testi olmayan kişiler gara alınmadı.

Konya’dan İstanbul’a giden Bayram Yıldız, AA muhabirine, kontrollerden memnun olduğunu söyledi.

Yıldız, “İlk doz aşımı bugün akşam olacağım. O yüzden bu sabah trene binmeden önce gece PCR testimi yaptırdım.” dedi.

Yolcular şehirlerarası otobüslerde “PCR testi zorunluluğu”ndan memnun

Türkiye’nin farklı kentlerine yolculuk için İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş’ye (İZOTAŞ) gelen yolculara bilet satış noktalarında HES kodu üzerinden, kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldı.

Sorguda şartları tutmayanlara gerekli bilgilendirmeler yapılarak bilet satılmadı.

Vatandaşların çoğu uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Kars’a gitmek için bilet alan Şahin Topçu, AA muhabirine, kontrollerden memnun olduğunu ifade ederek, “Sonuçta kalabalık bir araca biniyoruz, yanımda kimin olacağı belli değil. Bence bu uygulama önemli, kimin hasta olduğunu veya aşı yaptırıp yaptırmadığını bilmemiz gerekiyor. Çünkü aşı önemli, o olmadan bu virüs bitmez.” dedi.

Şanlıurfa’ya giden Süleyman Çoban da aşılarını yaptırdığı için bilet almada sorun yaşamadığını, uygulamanın gerekli olduğunu dile getirdi.

İsmini açıklamak istemeyen bir kişi ise oğlunun aşılarının tamamlanmamasından dolayı bilet alamadıklarını belirterek, “Tire’den Afyonkarahisar’a gitmek için geldik ama maalesef uygulamadan haberimiz olmadığı için bilet alamadık. Şok olduk.” ifadelerini kullandı. (AA)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.