Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor 

Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor 

ABONE OL
12:20 - 25/11/2023 12:20
Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de yapılan bir anket, Amerikan Rüyası’nın hala var olduğuna inananların oranının yüzde 36’ya gerilediğini ortaya koydu.

Anket Wall Street Journal ile Chicago Üniversitesi tarafından yapıldı.

‘Amerikan Rüyası’ herhangi birinin çok çalışarak hayatta başarılı olması olarak değerlendiriliyor.

Ankete katılan seçmenlerin sadece yüzde 36’sı Amerikan Rüyası’nın hala var olduğuna inanıyor. 2016 yılında bu oran yüzde 48, 2012’de ise yüzde 53 olmuştu.

Geçen yıl Journal’ın benzer anketinde, çok çalışanların başarılı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 68 olarak tespit edilmişti.

WSJ anketine katılanların yarısı, ekonomik sistemin kendilerine karşı olduğu düşüncesini paylaştı. Bu kesime göre, ortalama Amerikalı için yaşam 50 yıl öncesine kıyasla daha zor.

Amerikan Rüyası’na güvenin azalması gençler ve kadınlar arasında daha fazla gibi görünüyor.

Erkeklerin yarısı ve 65 yaşından büyükler ‘Amerikan Rüyası’ düşüncesine hala bağlı.

Kadınlar ve 50 yaşından küçüklerin yüzde 30’undan daha azı Amerikan Rüyası’nın hala var olduğuna inanıyor.

Journal’ın röportaj yaptığı kişiler, sendikaların önemi ve yararlarının azalması, enflasyonun durumunu, ekonomik hareketlilik gibi sebeplerin güvensizlik yaratan unsurlar olduğunu paylaştı.

Anket tam da Amerikan ekonomisinin aslında beklentilerin üzerine performans sergilediği bir döneme denk geldi. Birçok uzman aylar önce ekonominin resesyona gireceğini öngörmüştü ama bu gerçekleşmedi.

İşsizlik başvuruları geçen hafta 209 bine geriledi ve enflasyon 3,2 olarak saptandı. Ankete katılanların yüzde 35’i ülke ekonomisini iyi ya da mükemmel olarak niteledi. Mart ayındaki ankete kıyasla bu, yüzde 20’lik artış anlamına geliyor.

VOA tarafından geçilen Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Seçmenler arasında Amerikan Rüyası’na inananların oranı azalıyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.