“Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir”

“Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir”

ABONE OL
15:53 - 31/03/2024 15:53
“Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ankara’da Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yener, VOA Türkçe’nin, “doğu illerinde, sonuçları etkileyebilecek şekilde seçmen kaydırıldığı iddiaları” ile ilgili soruyu “Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir. Bu iddiaların hepsi kurula gelmiş, değerlendirilmiştir” diye cevapladı.

Oy verme işleminin sorunsuz devam ettiğini belirten Ahmet Yener, saat 16’da 32 ilde, saat 17’de diğer illerdeki oy verme işleminin sonuçlanacağını hatırlattı. 17’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun toplanarak, yayın yasaklarının hangi saatte kalkacağına dair karar vereceğini belirten Yener “Basın mensuplarından ricamız, yayın yasağı kalkmadan paylaşımda bulunmamalarıdır” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu olarak tüm siyasi partileri davet ettiklerini belirten Yener, “Sonuçları bizim hazırlamış olduğumuz ekrandan siyasi partilerimiz anbean paylaşacaklardır. Basın mensuplarımız için de Yüksek Seçim Kurulu’nda sağlıklı bir şekilde yayın yapmaları için tüm tedbirler alınmıştır. Şu an itibariyle sıkıntısız bir şekilde Demokrasi Şenliği, Demokrasi Bayramı devam etmektedir” dedi.

“Bunlar iddiadan ibarettir”

YSK Başkanı Yener, VOA Türkçe’nin, “Yüksek Seçim Kurulu olarak Kars, Iğdır gibi illerde muhalefetin yaptığı itirazları reddettiniz ama güvenlik güçlerinin oraya oy kullanmaya sevk edildiği iddiası var? Doğudaki sevkin bu illerde seçim sonucunu değiştirebileceği söyleniyor” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu iddiaların hepsi kurula gelmiş, değerlendirilmiştir. Oy verme esnasında da kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de kurul değerlendirir, bir sonuca varır. Bunlar iddiadan ibarettir. Şu ana kadar da kurul, önüne gelen tüm sorunları cevaplandırmış ve seçimle ilgili tüm hazırlıklarını sorunsuz bir şekilde tamamlamıştır. Ülke seçime hazır bir hale gelmiş ve seçim işlemleri sorunsuz olarak devam etmektedir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Sonuçları biliyoruz” açıklamasıyla ile ilgili VOA Türkçe’nin sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

VOA tarafından geçilen “Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Seçmen kaydırma şikâyetleri iddiadan ibarettir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.