“Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner”

“Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner”

ABONE OL
13:33 - 17/03/2024 13:33
“Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump seçimi kaybetmesi halinde Amerika’da demokrasinin sonu olacağını ve bütün ülkenin kan gölüne döneceğini söyledi.

Trump bu konuşmasını Ohio’da katıldığı bir etkinlikte yaptı.

Konuşmasının bir bölümünde ithal edilen araçlara vergi uygulanması ve Amerikan otomobil endüstrisinin yabancı ülkelerle rakabetine dair açıklamalarda bulunurken Trump, “Eğer seçimi kaybedersem bütün ülke kan gölüne döner” ifadesini kullandı.

Seçim kampanyası ekibine bu açıklamasıyla Trump’ın ne demek istediği sorulduğunda, bir New York Times muhabirinin sosyal medya paylaşımına dikkat çekildi.

Sosyal medya paylaşımında “kan gölü” ifadesinin Trump’ın Amerikan otomobil endüstrisi ve ekonomisiyle ilgili tartışmaların yaşandığı sırada kullanıldığı belirtiliyor.

Biden’ın seçim kampanyası sözcüsü James Singer ise açıklamanın Trump’ın aşırıcılığını, intikam isteğini ve siyasi şiddet tehditlerini gösterdiğini söyledi.

Konuşmasında Trump ayrıca, “Eğer bu seçimi kazanamazsak bu ülkede bir başka seçim olacağını sanmıyorum” ifadelerini de kullandı.

Eski Amerika Başkanı, bir kez daha 2020 seçimlerini hile karıştığı için kaybettiğini iddia etti.

Trump’ın dört yıldır dile getirdiği bu iddia mahkemelerde kanıtlanamadı.

ABD’de bazı medya kuruluşları bu iddiayı “büyük yalan” olarak niteliyor.

6 Ocak 2021 Kongre baskını nedeniyle cezaevinde olanlardan övgüyle bahseden Trump, onları “vatanseverler” ve “rehineler” olarak niteledi.

Baskına katılanlar 2020 seçim sonuçlarını onaylama sürecini engellemeye çalışmıştı.

Trump konuşmasında seçimlerde kritik önemde rol oynaması beklenen siyah ve Latin kökenlilere de seslendi.

Biden’ın “göçmen işgali” politikasından en çok Afrikalı Amerikalılar ve Latin kökenlilerin olumsuz etkilendiğini belirten Trump, kendisini dinleyen kitleye hitaben ve kanıt sunmaksızın, yasa dışı şekilde ülkeye gelenlerin Afrika kökenli Amerikalıların ve Latinlerin işlerini ellerinden aldığını iddia etti.

VOA tarafından geçilen “Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.