Scholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti

Scholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti

ABONE OL
09:23 - 06/02/2023 09:23
Scholz: Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmelerde kendisini ve Almanya’yı tehdit etmediğini söyledi.

Scholz, Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için müttefiklerle birlikte ana muharebe tankları verdiklerini belirtti.

Başta ABD olmak üzere müttefiklerle yakın koordinasyon içinde Ukrayna’ya yaptıkları her silah tedarikini dikkatli şekilde değerlendirdiklerini vurgulayan Scholz, “Birlikte hareket etme savaşın tırmanmasını engelliyor.” dedi.

Başbakan Scholz, “Putin, Alman tanklarının yeniden Rusya’yı tehdit ettiğini öne sürüyor. Leopard 2 tanklarının (Ukrayna’ya) verilmesi Almanya için tehlikeyi artırır mı?” şeklinde soruya “O’nun (Putin) bu sözleri, Ukrayna’ya karşı saldırısını haklı çıkarmak için kullandığı anlaşılmaz tarihsel karşılaştırmalar arasında yer alıyor.” yanıtını verdi.

Bu savaşın hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağının altını çizen Scholz, “Rusya Ukrayna’ya karşı acımasız bir savaş yürütüyor.” diye konuştu.

Scholz, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Putin’in kendisini telefonda tehdit ettiğini anlattığı anımsatılarak “Putin size de böyle bir şey söyledi mi?” şeklindeki soruya “Hayır, Putin ne beni ne de Almanya’yı tehdit etti. Telefon görüşmelerimizde Ukrayna’daki savaşa ilişkin çok farklı bakış açılarımız çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Putin’e savaşın tek sorumlusunun Rusya olduğunu açıkça belirtiyorum.” şeklinde cevap verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Batı’nın verdiği silahların sadece Ukrayna topraklarında kullanılacağı ve Rusya’nın bunlarla kendi topraklarında saldırıya uğramayacağına ilişkin mutabakatın olup olmadığı sorusuna ilişkin de Scholz, “Bu konuda uzlaşma var.” ifadesini kullandı.

Scholz, Ukrayna’nın 2024’te Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmak istemesinin gerçekçi olup olmadığı konusunda da “Her aday ülkenin AB üyesi olması için gerekli kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Burada hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan haklarına saygı ve yolsuzlukla mücadele konuları var.” şeklinde konuştu.

Almanya’daki kalifiye iş gücü eksikliğine de değinen Scholz, 2030’a kadar Alman iş piyasasında 6 milyon ek iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başbakan Scholz, bu konuda önlemler alınması gerektiğini belirterek, çalışan anne ve babaların sayısını artırmak için ebeveynler için cazip koşulların oluşturulması, okuldan mesleki eğitime geçişte daha fazla destek verilmesi ve 50’li yaşlarda işini kaybedenlerin vasıflandırılması gerektiğini ifade etti.

Ancak bunların da yeterli olmayacağını vurgulayan Scholz, Avrupa dışındaki ülkelerden de nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Scholz, bunun için bu yıl içinde modern bir göç yasası çıkaracaklarını kaydetti.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)
    • Mert

      Bir ülke düşünün, O ülkenin cumhurbaşkanı biz şu kadar Üniversite yaptık, gençliğimizde bizler ranzada yattık, şimdi fıstık gibi karyolalar var siz gençlere ranza bırakmadık. Yollar akıyor gümbür gümbür, köprüler yaptık, çeşmeler yaptık, su kuyuları açtık, gibi gibi böyle şeyler anlatmak zeka özürlü biri olabilirmi sizce? Kim dediğiniz duyar gibiyim, Recep Tayyip Erdoğan. Başka nemi diyor? Yeter Söz Milletin diyor. Sanki kendisi muhalefet parti mensubu, yada yeni parti kurdu ülkeye bu hale getirenlere meydan okuyor.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Mert

      Tamam anladık, ancak Recep Tayyip Erdoğan 85 milyon vatandaşına büyük bir tehdit oluşuyor. Dünya Bankası verileri açıkladı: Gıda enflasyonunda Zimbabve birinci, Türkiye dünya beşincisi Dünya Bankası verilerine göre gıda enflasyonunda Zimbabve birinci Türkiye ise dünya beşincisi oldu.

      Yanıtla
      +0
      -0