SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti

SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti

ABONE OL
20:15 - 14/07/2022 20:15
SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halen tutuklu bulunduğu Avusturya’dan, yargılanmak üzere yarın ABD’ye gönderilecek olan Sezgin Baran Korkmaz kendisini savunacak avukatları belirlemeye başladı.

Merkezi New York’ta bulunan Riley Safer Holmes and Cancila LLP hukuk firması ortaklarından Türk Avukat Nafiz Çekirge, yine aynı firma ortaklarından Matthew Crowl ve Utah Barosuna kayıtlı Brass and Cordova hukuk şirketinden Kim Cordova, Korkmaz’ın savunma avukatlığını üstleneceklerine dair Hakim Jill Parrish’e başvuru dilekçelerini sundu.

Hakim Parrish, diğer iki avukatın başvurusuna itiraz etmezken California, New Jersey, New York baroları ile ABD Anayasa Mahkemesi’ne Nafiz Çekirge’nin başvurusunu reddetti.

Hakim Parrish, Çekirge’nin savunma avukatlığı başvurusunda yer alan bilgilerin doğruluğunu teyit edemediğini, başvuru dilekçesini mahkeme kurallarına uygun yapılmadığı için reddettiğini açıkladı.

Korkmaz’ı Avusturyalı yetkililerden, görevleri ulusal ve uluslararası federal suç kaçaklarını yakalamak, mahkum ve tutukluların ABD içinde naklini yapmak olan Adalet Bakanlığı’na bağlı güvenlik gücü US Marshals’ın yetkilileri teslim alacak.

Henüz uçağı hangi kente ineceği belli olmayan Korkmaz muhtemelen, suçun işlendiği yer ve aleyhine dava açılan Utah eyaletinin Salt Lake City kentine aktarmalı olarak gönderilebilir. Korkmaz, uçakla New York, Washington veya başka bir kente de getirilebilir. Amerikalı yetkililer, Korkmaz’ı muhtemelen Utah’ta bir federal hapishaneye teslim edecek.

VOA tarafından geçilen SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan SBK’nın ABD’deki Türk Avukatını Hakim Reddetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.