“Saygı ve minnetle anıyoruz”

“Saygı ve minnetle anıyoruz”

ABONE OL
13:16 - 30/10/2023 13:16
“Saygı ve minnetle anıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Kuzey Bavyera Birliği’nin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı törenine Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve CHP Nürnberg Birliği’nin üyeleri katıldı. Törende, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ötünç sazı ile Atatürk’ün sevdiği Türküleri seslendirdi.

‘Saygı ve minnetle anıyoruz’

CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Funda Yurt, törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin zaferlerle taçlandığı, yeni bir devletin doğduğu tarihtir. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, milletimizin hür iradesi ve özgürlüğün sembolüdür. Bugün bu mirası daha ileri taşıma sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre kadar her alanda gelişmeyi sürdürmeli ve Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalmalıyız” dedi.

‘Saygı ve minnetle anıyoruz’

 

BÜYÜK BİR MÜCADELENİN ESERİ

Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ise şunları söyledi: “Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliği ve rehberliğinde, milletimizin azim, kararlılık ve özverisiyle verilen büyük bir mücadelenin eseridir. Bu vesileyle, bizlere Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün belirlediği ilkeler çerçevesinde geçmişten aldığı güçlü ve köklü mirası sayesinde ve ilerleme yönünde belirlediği yeni hedefler doğrultusunda, her daim başarılara imza atmayı sürdüreceğine ve aydınlık bir geleceğe taşınacağına olan inancımız tamdır.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.