“Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor”

“Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor”

ABONE OL
15:19 - 11/11/2022 15:19
“Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, 14 Aralık’a ertelendi.

Bugünkü duruşmada savcı esas hakkındaki mütaalasında, İmamoğlu hakkındaki hapis istemini tekrarladı. İmamoğlu’nun, 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi isteniyor.

Duruşmada ayrıca avukatlara sorulmadan esas hakkında mütalaa istenince, İmamoğlu avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Hakim bu talebi, davayı uzatmaya yönelik olduğuna hükmederek reddettti.

Hakimin, İmamoğlu’nun dava konusu olan “Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye” sözlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya söylendiğinin “açık” olduğunu söylemesinin ardından, İmamoğlu’nun avukatları bu ifadenin kayıtlara geçirilmesini istedi.

“Bu mahkemeden utanç duyuyorum”

İmamoğlu hakkında, 4 Kasım 2019’da yaptığı basın açıklamasında, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret” suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 1 Haziran’da yapılmıştı. Dava bugüne kadar birkaç kez ertelendi.

İmamoğlu bu sabah Fox Tv’ye yaptığı açıklamada, “Bu dava beni zerre ilgilendirmiyor. Bu davanın bana ne faydası ne de zararı var. Bu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum. 16 milyon insanı cezalandırmak istiyorlar” dedi.

“Savcı, siyasi yasak da talep ediyor”

İmamoğlu’nun avukatlarından Gökhan Günaydın VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Hakimin normalde görüş açıklamaması lazım. Ancak görüşünü açıklayarak, bu sözlerin Süleyman Soylu’ya yönelik olduğunu düşündüğünü söyledi. Hakim bu davanın İmamoğlu ile Soylu arasında bir hakaret davası olabileceği konusundaki kanaatini açıklamıştır” diye konuştu.

Günaydın, “bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiş bir hakim üzerinden bu davanın yürütülmesinin mümkün olmadığını” belirterek, “Savcı, üst sınırı 4 yıl 1 ay olan hapis cezası talep etmektedir, bununla birlikte siyasi yasak da talep edilmektedir” dedi.

VOA tarafından geçilen “Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Savcı Siyasi Yasak Talep Ediyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.