“Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi”

“Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi”

ABONE OL
15:05 - 10/11/2023 15:05
“Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran, “Gazze’deki savaşın yayılmasının kaçınılmaz hale geldiğini” açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün akşam Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman El Tani ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İran devlet televizyonu Press TV telefon görüşmesinde Abdullahiyan’ın, El Tani’ye, “Gazze’nin sivil sakinlerine yönelik savaşın yoğunluğunun artması nedeniyle savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi” dediğini aktardı.

Reuters haber ajansı Abdullahiyan’ın açıklamalarının, Washington’un çatışmanın bölgeye yayılma olasılığı kaygılarını arttırabileceği yorumunda bulundu.

Bu arada Hamas kontrolündeki Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın sözcüsü Eşref El Kidra, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, “İsrail işgali son saatlerde bir dizi hastaneye eş zamanlı saldırılar düzenledi” dedi.

El Kidra, hava saldırılarında bombalardan birinin Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa’nın avlusuna isabet ettiğini ve can kaybı yaşandığınu söyledi.

İsrail, Hamas’ın Şifa ve Endonezya Hastanesi gibi diğer hastanelerin altında gizli komuta merkezleri ve tünelleri olduğunu söylerken, Hamas bu iddiaları reddediyor. İsrail ordusu, El Kidra’nın açıklamadı hakkında yorum yapmadı ancak sivilleri hedef almadığını bildirdi.

İran, Hamas’ı destekliyor ancak militanların 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıda herhangi bir rol oynamadığını iddia ediyor. İran ayrıca Hamas’la derin bağları olan Lübnanlı militan grup Hizbullah’ı ve Gazze’de yine İran tarafından desteklenen bir başka Filistinli grup olan İslami Cihad’ı da destekliyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırması sonucu 1400 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi de rehin alındı. İsrail’in Gazze’ye başlattığı misilleme saldırılarında ise Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkililerine göre şimdiye kadar yüzde 40’ı çocuk olmak üzere 10 bin 812 kişi öldü. İsrail Gazze’de 35 askerini kaybettiğini açıkladı.

Beyaz Saray’dan dün yapılan açıklamada İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki askeri operasyonlara günde dört saat ara vermeyi kabul ettiğini ancak çatışmaların duracağına dair bir işaret olmadığını bildirdi. “İnsani duraklamalarla” hem Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırmak hem de rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amaçlanıyor.

VOA tarafından geçilen “Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Savaşın kapsamının genişlemesi kaçınılmaz hale geldi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.