Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu

Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu

ABONE OL
21:54 - 07/10/2022 21:54
Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ortadoğu’da yaşanan savaşlar yüzbinlerce kişinin yaşamını kaybetmesine yol açarken, her yıl milyonlarca kişinin de sığınmacı durumuna düşmesine neden oluyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Irak’lı Saja Taha Abdullah da savaş mağduru çocuklardan biri. Irak savaşı sırasında ailesiyle Suriye’ye göç eden Saja, 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş sonrası ise Türkiye’ye sığındı.

Şu anda 20 yaşında olan Saja, daha çocuk yaşındayken kendisinde keşfettiği resim yeteneğini geliştirerek ressam oldu. Kendi deyimiyle ‘ilham’ gelen her yerde yaptığı tablolarıyla İskenderun’da ilk kişisel resim sergisini açan Saja, serginin gelirinin yarısını ise başlattığı kampanya dahilinde SMA hastası çocuklara bağışladı.

8 yıldır resim yapan Saja’nın en büyük hedefi ise soyut kavramlar ve şiddet gören kadın figürlerini yansıttığı tablolarıyla uluslararası bir sergi açarak, başlattığı yardım kampanyasıyla daha fazla mağdur kadına ve hasta çocuğa dokunmak.

“Kendi ayaklarımın üzerinde duruyor olabilmek gurur verici’’

VOA Türkçe ’ye konuşan Iraklı Kadın Ressam Saja Taha Abdullah, yaşadığı onca göç olayına rağmen kendi ayaklarının üzerinde durabildiği için kendisiyle gurur duyduğunu belirterek sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Resimlerimi yaparken genelde soyut resimleri ve kadına şiddeti konu alan tablolar üzerinde çalışıyorum. Güzel Sanatlar bölümünden mezun olduktan sonra halen eğitimimi sürdürdüğüm bir atölye var, tablolarımı bazen orada, bazen evde, bazen sahilde ya da bir kafede yapıyorum. Çok acı çekmiş bir çocuk olarak, bir kadın olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmak zorunda kaldığım için sürekli kendimi geliştirmek istedim. Şu anda bir mesleğim olduğu için ailem ve ben kendimle gurur duyuyoruz ve bu durum beni çok mutlu ediyor. Benim bir hedefim var; uluslararası bir sergi açarak gelirinin yüzde 50’sini ise daha önce başlattığım kampanyanın devamı olarak hasta çocuklara ve şiddet gören kadınlara bağışlamak istiyorum.“

VOA tarafından geçilen Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Savaş Mağduru Iraklı Sığındığı Türkiye’de Ressam Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.