Saray`da yeni yıl resepsiyonu

Saray`da yeni yıl resepsiyonu

ABONE OL
15:21 - 18/01/2023 15:21
Saray`da yeni yıl resepsiyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender, Berlin’deki Bellevue Sarayı’nda Almanya’nın çeşitli kesimlerinden konuklar ile Başbakan Olaf Scholz ve kabine üyelerinin yeni yılını kutladı.

Konuklar arasında yaşlı kadınlara fahri olarak çeşitli alanlarda hizmet veren Bremenli Zeynep Sümer ile bazı Türkiye kökenlilerin oluşturduğu derneklerin temsilcileri de yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender, Berlin’deki cumhurbaşkanlığı makamının da bulunduğu Bellevue Sarayı’nda Almanya’nın çeşitli kesimlerinde dernek ve cemiyetlerde fahri olarak hizmet veren, Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) görev yapan temsilciler ile Başbakan Olaf Scholz ve kabine üyelerini de konuk ederek yeni yıllarını kutladı.

Yeni yılda Bellevue Sarayı’ndaki geniş kapsamlı ilk etkinlikte Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ve yardımcıları Aydan Özoğuz ile Petra Pau’nun yanı sıra Almanya’daki yargı organlarının başkanları, yüksek düzeyde Alman Ordusu temsilcileri de hazır bulundu.

Türkiye’de Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1973 yılında Almanya’ya gelen ve yıllarca Hannover’de Telekom şirketinde çalışan emekli olduktan sonra da Bremen’de farklı uluslardan yaşlı kadınlara çeşitli alanlarda fahri olarak hizmet vermeyi sürdüren Türkiye kökenli Zeynep Sümer, Cumhurbaşkanı ve eşinin yeni yıl davetinden son derece memnun olduğunu ve gurur duyduğunu söyledi.

Göçmen kökenli yaşlı kadınları yalnızlıktan kurtarmanın ayrı bir zevk olduğunu vurgulayan Zeynep Sümer, “Kimselerin yalnız kalmasını, yalnız yaşamasını istemiyorum. Özellikle yaşlılıkta insanların daha çok dayanışmaya ihtiyacı var. O nedenle ben ve arkadaşlarım severek onlara destek veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender, tüm konukları birer birer selamlayıp hepsinin yeni yıllarını kutladı.

Belevue Sarayı’ndaki etkinliğe Almanya Türk Toplumu (TGD) Eş Başkanı Aslıhan Yeşilkaya, Federal Göç ve Uyum Konseyi adına Mehmet Kılıç ile Federal Hükümetin Anti Romanlar Sorumlusu oaln avukat Mehmet Gürcan Daimagüler ile Federal Ayrımcılıkla Mücdele Sorumlusu Ferda Ataman de katıldı.

Steinmeier, öğle yemeğinde yaptığı kısa konuşmasına, “Ne şahane bir çeşitlilik. Sizleri Bellevue Sarayı’nda selamlamak yeni yıla şahane bir başlangıç” diyerek başladı.

Ancak yeni yılda STK temsilcilerini ağırlamanın eşi ve kendisi için ayrı bir önem taşıdığını da vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın Avrupa için yeni bir dönüm noktası olduğunu belirten Steinmeier, “Putin insanlığa karşı bir savaş sürdürmektedir” diye konuştu. Aynı zamanda herkesin yardımına koşanlara teşekkür ederken, “Ben ülkemizle gururu duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.