Şansölye Olaf Scholz, Heilbronn’daki Vatandaşla Buluştu

Şansölye Olaf Scholz, Heilbronn’daki Vatandaşla Buluştu

ABONE OL
23:09 - 12/11/2023 23:09
Şansölye Olaf Scholz, Heilbronn’daki Vatandaşla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başbakan Şansölye Olaf Scholz (SPD),  Heilbronner  Stimme genel yayın yönetmeni Uwe Ralf Heer’nin konuğu olarak.

Heilbronn ‘un  Kreissparkasse bankasının salonunda gerçekleşen buluşma yoğun ilgi gördü. Olaf Scholz (SPD), seçim sonrası bugüne kadar geçen zaman içinde, son çalışmaları hakkında halkın çeşitli sorularına cevapladı.

KARARLAR GÖZDE GEÇİRİLMELİ

Konuşmasında önemli noktalara değinen  Şansölye Olaf Scholz, bölgedeki iltica, İsrail ve Filistin konularında önemli noktalara değindi. Olaf Scholz (SPD), Göç Zirvesi’nde alınan kararların gözden geçirilmesini önemsediklerini ifade eden Scholz, “Geçen pazartesi günü yapılan göç zirvesinde, Almanya’da kimsenin kabul edilebileceğini düşünmeyeceği düzenlemelerin kabul edildiğini söyledi. Şansölye, “Göçmenlik makamlarını dijitalleştirmek istiyoruz” dedi. Şu anda bu rakam sadece yüzde 20. Moldova ve Gürcistan artık güvenli menşe ülkeler haline geldi. Ayrıca Almanya kendi dış sınırlarını daha güçlü bir şekilde koruyacaktır” dedi.

Olaf Scholz

HAMAS’IN TERÖRÜ BIRAKMALI

Hamas’ın saldırısını kınadıklarını ve İsrail’in kendini koruma hakkının olduğunu söyleyen Olaf Scholz, savaşılan bölgede insani yardımların sürdüğünü, elbette rehinelerin serbest kalmaları için mücadele edeceklerini ifade de bulundu. Almanya ‘da İsrail karşıtları yürüyüşlerin yasaklandığını ve dahada sıklaşacağına değinirken, Türkiye Cumhurbaşkanı İsrail hakkı önemli yaptırımların yapıldığı konusunda da Türkiye ile konuştuklarını “Hizbullah’ın 150 bin raket hazır bulunduğunu ve buna karşıda İsrail’in boş kalmaması sivillerin ölmesi konusunda ciddi görüşmelerde İsrail’in’ bölgede önemi için Cumhurbaşkanıyla telefon görüşmesi yaptık ve İran, Suriye, Yemen ve Mısırla da görüşüyoruz ve görüşmelere devam edeceğiz. Türkiye de bir uluslararası toplantı düzenlenmesini teklifinde bulunduk ve savaş bölgesi konusunda önemli olduğunun altını çizdi.

ha-ber.com/Temel IŞIK/ Heilbronn

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.