Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor

Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor

ABONE OL
21:50 - 05/10/2022 21:50
Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’da baş örtüsünü uygunsuz taktığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve polis nezaretinde hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölümüne karşı protestolar yayılmaya devam ediyor.

Aralarında Oscar ödüllü Marion Cotillard ve Juliette Binoche’un da olduğu onlarca kadın sanatçı Amini’nin ölümünü protesto amacıyla saçlarını kesti.

Sanatçılar, saçlarını kestikleri anın görüntülerini sosyal medya üzerinden “özgürlük için saç” anlamına gelen Hair For Freedom etiketiyle paylaştı.

Videolar, sosyal medya platformu Instagram’da yeni açılan ‘Soutienfemmesiran’ adlı hesap üzerinden de yayınlanıyor. İranlı kadınlara destek için kullanılan hesap üzerinden yapılan bir paylaşımda, İran’daki protestoculara atfen, “Bu kadınlar, bu erkekler destek bekliyor. Onların cesaretine ve onuruna destek vermek zorundayız” ifadeleri yer aldı.

İran’da baş örtüsünü uygunsuz taktığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve polis nezaretinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü İran’da büyük protestolara neden oldu. Hükümet ve rejim karşıtı gösterilere dönüşen protestolar ülkenin neredeyse tamamına yayılırken, onlarca kişi protestolarda emniyet güçlerinin müdahalesi sonucunda yaşamını yitirdi.

VOA tarafından geçilen Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sanatçılar İranlı Kadınlara Destek İçin Saçlarını Kesiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.