Sanatçı İsmet Yücel’in Ölümü Sevenlerini Üzdü!

Sanatçı İsmet Yücel’in Ölümü Sevenlerini Üzdü!

ABONE OL
00:07 - 27/08/2021 00:07
Sanatçı İsmet Yücel’in Ölümü Sevenlerini Üzdü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1955 Giresun Şebinkarahisar ilçesinde doğumlu, emekli orman yüksek mühendisi Rekreasyon sanatçısı İsmet Yücel, dün (25.08.2021) çok sevdiği ve zaman zaman da konakladığı Antalya’daki botanik bahçesinden, bisikletiyle evine giderken elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Bir trafik canavarının İsmet Yücel’in bisikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden sanatçının ölüm haberini duyan yakınları ve arkadaşları üzüntüye boğuldu. Yücel’in ölümüyle ilgili bilgiyi, yakın arkadaşı olan ve çok üzgün olan gazeteci Hamdi Gökbulut paylaştı.

DOĞA İLE DOST OLALIM

Eşiyle birlikte Antalya’da yaşayan, doğadan sanata, ağaç heykeller sanatçısı İsmet Yücel’in ölümü çevresindeki sevenlerini üzüntüye boğdu.  Sanata, Doğa’ya ve sokak hayvanlarına âşık olan Rekreasyon sanatçısı, yaklaşık 30 yılın üzerinde doğadan keşfederek topladığı ve doğadaki yok oluşumu bekleyen objeleri sanatçı ruhuyla birleştirerek yaptığı müdahalelerle onları görünür ve sunulur hale getiriyordu.

Kendisiyle daha önce yapılan bir röportajda, „Doğadaki canlı ve cansız her varlığın mutlaka bir değeri ve anlamı vardır. Doğaya bu açıdan bakılması ve doğa ile dost olunması, yaşadığımız çevrenin ve kültürün korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması gerekir. Doğa ile dost olalım “demişti.

YORUM: IŞIKLAR İÇİNDE UYU GÜZEL İNSAN!

Bundan bir süre önce Hamburg Türk Basın Birliğinin düzenlediği bir toplantıya da katılan gazeteci Hamdi Gökbulut‘un da yakın arkadaşı olan İsmet Yücel’in Antalya’da çok sevdiği Botanik bahçesine ben de bu yazın konuk olmuştum.  Ahşap bir yapıyı bahçenin bir bölümüne kondurma aşamasında olduğu mekânında kendisiyle bir sohbet gerçekleştirmiştim.  Sanatçı İsmet Yücel ile birlikte bu yaz onun botanik bahçesinde, doğal otantik ortamda, kendi bahçesinde yetiştirdiği organik ürünlerden doğal bir ortamda keyifli sohbet eşliğinde kahvaltı yapmıştık.

Olmadı bu güzel insan, seni hayattan koparan trafik canavarı, seninle birlikte Almanya’da yapmayı düşündüğümüz sergi hayallerimizi de öldürdü.

Güle güle kibar, mütevazi, beyefendi, yardımsever kişiliğiyle gönüllerde taht kuran insan.  Seni hep o gülen gözlerinle, yaşadığımız sürece öyle hatırlayacağız. Mekânın cennet olsun. Toprak İncitmesin seni.

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.