Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak

Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak

ABONE OL
12:31 - 24/10/2022 12:31
Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yazar Salman Rüşdi, New York’ta Ağustos ayında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu bir gözünü ve bir elini kullanma yetisini kaybetti.

Rüşdi’nin menajeri Andrew Wylie İspanyol El Pais gazetesine verdiği röportajda, Rüşdi’nin saldırı sonucu derin yaralar aldığını belirterek, “Bir gözünü kaybetti. Boynunda üç ciddi yara vardı. Kolundaki sinirler kesildiği için bir elini kullanamıyor. Göğsünde ve gövdesinde yaklaşık 15 yara daha var” dedi.

Rüşdi’nin hala hastanede olup olmadığı bilgisini paylaşmayan Wylie, “Nerede olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi veremiyorum. Ama Rüşdi hayatta. Daha önemli olan şey bu” diye konuştu.

75 yaşındaki Rüşdi New York’ta Ağustos ayında katıldığı bir edebiyat etkinliği sırasında bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası Rüşdi’nin durumunun kritik olduğu açıklanmıştı.

Salman Rüşdi, Hazreti Muhammed’i tasvir eden ve bazı Müslümanlar tarafından dine hakaret olarak görülen “Şeytan Ayetleri” adlı romanı nedeniyle 30 yıldan fazladır ölüm tehditleriyle karşı karşıya.

İran’in dini lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni, 1989’da yazarın ölümünü talep eden bir fetva yayınlamıştı. İran son yıllarda Rüşdi’ye odaklanmasa da bu fetva hala yürürlükte.

Yazara saldırmakla suçlanan 24 yaşındaki Hadi Matar ikinci derece cinayete teşebbüs ve saldırı suçlamalarını kabul etmedi. Matar, New York’un batısındaki bir hapishanede tutuluyor.

VOA tarafından geçilen Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Salman Rüşdi Gözünü ve Elini Kullanamayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.