Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır!

Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır!

ABONE OL
17:50 - 28/02/2024 17:50
Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Vergi yükü altında ezildiklerini belirten sağlık çalışanları vergi adaleti talebiyle bir araya gelerek hükümete çağrıda bulundu.

Gaziantep’teki Türk Tabipler Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları bir araya gelerek ortak basın açıklaması düzenledi.

Şehitkamil ilçesinde bulunan İstasyon Aile Sağlığı Merkezi önündeki basın açıklamasında ekonomik krizle birlikte ücretli çalışanların üzerindeki vergi yükü ve temel ihtiyaçlar üzerinden alınan dolaylı vergilerin oranının giderek daha fazla arttırıldığına dikkat çeken sağlık çalışanları, amaçlarının vergide adalet ve yüzde 15 sabit vergi olduğunu ifade etti.

Basın açıklaması sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Kazım Doğan Eroğulları, “Hükümet alması gereken vergiyi az kazanandan çok alıp, çok kazanandan az alan hükümet vergiyi zenginden alacağına bordrolunun sırtına yıkmaya çalışıyor’’dedi.

“Vergide adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diyen Eroğulları, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Biz burada vergide adalet isteğimizi haykırmak ve toplumu bu konuda mücadelemizi ortak etmeye davet etmek için toplandık. Şu anda yüzde 10 ile başlayan ve bir kaç ay içerisinde yüzde 27 buçuk ve yüzde 35’e çıkan bir vergi adaletsizliği söz konusu. Günlük mesaimizin birkaç saatini sadece bordro üzerinden kesilen vergiye harcıyoruz. Buna ÖTV ve KDV gibi yan vergiler de dahil değil. İliç’teki altın madeninde vergi borcunu sildikleri şirketler yerine bordroludan vergi almayı tercih ediyor. Dolayısıyla biz bu haksızlığa isyan ediyoruz ve bu sesimizi duyurana kadar, vergide adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

VOA tarafından geçilen Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır! haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sağlık emekçilerinden çağrı: Vergi adaletsizliğine hayır! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.