Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı

Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı

ABONE OL
19:34 - 13/03/2021 19:34
Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

14 Mart Tıp Bayramı, Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıl da kutlamasız geçiyor. İzmir’de sağlık çalışanları 14 Mart dolayısıyla görevi sırasında katledilen ve yaşamını yitiren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini anarak denize karanfiller bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sağlık çalışanları, yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için basın açıklaması yaptı.

“Her gün kayda geçen ortalama 30 şiddet vakası var”

Açıklamayı İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel okudu. Yüksel, 17 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm projesinin çalışanların iş yükünü artırdığını, esnek ve güvencesiz çalışma ile tükenmişlik getirdiğini belirterek, “Kayda geçen günlük ortalama 30 şiddet vakası vardır. Kayda geçmeyenlerin daha da fazla olduğu bilinmektedir. Artan şiddet sonucu Ersin Arslan, Melike Erdem, Kamil Furtun, Aynur Erdem, Hasan Orhan Çetin, Fikret Hacıosman ve daha birçok sağlık emekçisi yaşamlarını yitirmişlerdir” dedi.

“Tükeniyoruz, ölüyoruz, yönetemiyorsunuz”

Yüksel, sağlık çalışanlarının Corona virüsü pandemisiyle yeni ve vahim bir durumla karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi ve “Şeffaf yönetilmeyen bu süreçte yetersiz kişisel koruyucu ekipman, art arda alınan yanlış kararlar, sağlık emek örgütlerinin sürece dahil edilmeyişi hazin sonuçlar doğurmuştur. Hak mücadelesi, idari baskılar, sürgünler, görevden almalarla engellenmeye çalışılmıştır. Tükeniyoruz, ölüyoruz, yönetemiyorsunuz. Uyarılarımız her zaman olduğu gibi duyulmamış, önemsenmemiş ve baskılarla dile getirilmesi önlenmeye çalışılmıştır” diye konuştu.

“Kayıplarımız hatalarla dolu anlayış nedeniyle devam etmektedir”

400’e yakın sağlık emekçisinin pandemi nedeniyle öldüğünü hatırlatan Yüksel, “Kayıplarımız hala bu hatalarla dolu anlayış nedeniyle devam etmektedir. Bu pandemi mücadelesinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları, isimlerini yüreklerimize ve gözyaşlarımıza yazdırdılar. Onların kayıplarından duyduğumuz acı tarifsizdir” ifadelerini kullandı.

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha fazla kayıp yaşamamamız için ertelenen iş sağlığı güvenliği yasası uygulanmalı, çalışanların sağlığı ve güvenliği işyerlerinde öncelenmelidir. Sağlıkta şiddeti engelleyecek politikalar hızla hayata geçirilmelidir. İnsanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz.”

Sağlık çalışanları açıklamanın ardından okunan şiir eşliğinde ölen arkadaşları için denize karanfil bıraktı.

VOA tarafından geçilen Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sağlık Çalışanları Ölen Arkadaşlarını Andı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.