Sadık Gürbüz Berlin`de Sevenleriyle Buluştu

Sadık Gürbüz Berlin`de Sevenleriyle Buluştu

ABONE OL
21:59 - 17/10/2021 21:59
Sadık Gürbüz Berlin`de Sevenleriyle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halk Müziğinin önde gelen isimlerinden olan ve aynı zamanda tiyatrocu, oyuncu ve besteci Halk Ozanı Sadık Gürbüz sevenleriyle bir araya geldi.

Berlin Alevi Toplumu Cemevi (BAT) tarafından organize edilen ve Cemevi Ana salonunda gerçekleştirilen konsere; Cemevi YK ve diğer tüm kurul temsilcileri ile sanatçı, müzisyen, yazar, sivil toplum, yöre dernekleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Cemevi adına açılış konuşmasını yapan YK 2. BaşkanI İsmail Erol  Halk Ozanı Sadık Gürbüz’ün kısa biyografisini aktardı ve gelen konukları selamladı.

Erol’un ardından sahaneye çıkan Gürbüz gösterilen yoğun ilgiye çok teşekkür ederek Pir Sultan başta olmak üzere şair-yazar Sabahattin Ali şiirleri ile kendi bestelerini seslendirdi.

Etkinlik süresince yer yer Türkiye ve dünya da yaşanan adaletsizliklere hicivli sözleriyle dikkat çeken ve seslendirdiği türkülere dair anekdotlar aktaran Gürbüz’ün konseri 2 saat sürdü.

Verilen konser sonrası katılımcıları tekrar selamlayarak sahneden ayrılan Gürbüz, yoğun alkış ve istek üzerine tekrar sahneye çıkarak, sözleri Şair Garcia Lorca’ya, çevirisi Sait Maden’e ve müziği Ruhi Su’ya ait ‘Aptal Şarkı’ ile sözü-bestesi kendisine ait olan  ‘Gelme ey ecel’ türkülerini katılımcılarla hep birlikte söyleyerek etkinliği sonlandırdı.

Haber-Fotoğraf: Bat-Cemevi Basın ofisi/ Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.