Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü

Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü

ABONE OL
00:35 - 30/12/2023 00:35
Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın bu sabah Ukrayna’nın farklı bölgelerine düzenlediği füze saldırılarında 18 sivilin öldüğü, 130 sivilin yaralandığı ve başkent Kiev’de konutların vurulduğu bildirildi.

Reuters haber ajansının Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Dinyeper Nehri üzerindeki Dnipro kentinde bir doğumhanenin füze saldırıları sonucu hasar gördüğü ancak can kaybının olmadığı bildirildi. Ayrıca başkent Kiev’de hasar gören bir deponun enkazının altında 10 kişinin kaldığı kaydedildi.

Ukrayna, Kiev, Odesa, Dnipropetrovsk, Harkiv ve Lviv bölgelerinde çeşitli noktalara düzenlenen füze saldırılarında 18 sivilin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna ordusu Rusya’nın bu sabah 158 insansız hava aracı ve füze fırlattığını,”aynı anda bu kadar çok yerin hedef alındığını hiç görmediklerini” kaydetti.

“Rusya’nın Şubat 2022’den bu yana yaptığı en büyük hava saldırısı”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, “Bugün milyonlarca Ukraynalı patlama sesleriyle uyandı. Ukrayna’daki bu patlama seslerinin tüm dünyada duyulmasını diliyorum” diyerek, ülkesine uluslararası desteğin arttırılması çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de Telegram mesajlaşma hesabından, “Rusya cephaneliğindeki her şeyle saldırdı. Yaklaşık 110 füze ateşlendi ve bunların çoğu düşürüldü” diye yazdı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk da Telegram’dan saldırıyı, “Rusya’nın Şubat 2022’deki işgalinden bu yana yaptığı en büyük hava saldırısı” olarak niteledi. Rusya’dan ise son saldırılara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı güney Odesa, kuzeydoğu Harkiv, merkez Dnipropetrovsk ve Kiev’in bazı bölgelerinde saldırılar dolayısıyla elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi.

Enerji altyapısı hedef alınıyor

Ukrayna haftalardır Rusya’nın enerji altyapısına büyük bir hava saldırısı düzenlemek üzere füze stokluyor olabileceği uyarısında bulunuyordu. Rusya geçen yıl kış aylarında da Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan yoğun saldırılar düzenlemişti.

Rusya-Ukrayna savaşı yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Batılı ülkeler son dönemde Kiev’e verilen askeri ve mali desteğin boyutunu sorguluyor.

ABD yönetimi son olarak, Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderileceğini açıklamıştı. Ancak Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık savunma yardımını da içeren yeni yardım paketi Kongre’den henüz geçmedi. Senato’daki Cumhuriyetçiler, yardım tasarısında ABD’nin güney sınırlarının güvenliğinin artırılmasına ilişkin ilave tedbirler yer almadığı gerekçesiyle tasarıya destek vermemişti.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı: 18 ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.