Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha

Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha

ABONE OL
13:01 - 08/02/2022 13:01
Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus haber ajansları, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la temaslarından hemen sonra Rusya’nın ülkenin güneyinde yeni bir askeri tatbikata başladığı haberini verdi.

Ajansların geçtiği bilgiye göre söz konusu tatbikat 3 hafta sürecek ve gece operasyonlarını kapsayacak. Füze sistemleri, tanklar ve zırhlı araçların kullanılacağı tatbikata 400’den fazla askerin katılması planlanırken 30’dan fazla taktiksel senaryonun deneneceği belirtiliyor.

Ancak Kremlin bu tatbikata ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşmadı. Bu nedenle tatbikatın yeni planlanan bir girişim mi yoksa rutin bir tatbikat mı olduğu netlik kazanmadı. Moskova, geçen yıl Aralık ayında 2022 yılı içerisinde ülkenin güneyinde çok sayıda tatbikat yapılacağı bilgisini vermişti.

Dün Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la görüşen Rusya Cumhurbaşkanı Putin, yeni bir askeri manevrada bulunmama sözü vermişti.

Rusya, 10-20 Şubat tarihleri arasında Belarus’ta da büyük bir askeri tatbikat yapmaya hazırlanıyor. Bu hazırlık Rusya’nın Belarus üzerinden de Ukrayna’ya bir cephe açacağı kaygılarına neden oluyor.

VOA tarafından geçilen Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’dan Bir Askeri Tatbikat Daha haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.