Rusya’da Yeni Başbakan Mihail Mişustin 

Rusya’da Yeni Başbakan Mihail Mişustin 

ABONE OL
08:52 - 17/01/2020 08:52
Rusya’da Yeni Başbakan Mihail Mişustin 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başbakanlığa aday gösterdiği ve Parlamento’nun da desteğini alan Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin’in atamasını yaptı. Putin, Mişustin’in başbakanlık kararnamesini imzaladı.

Parlamento’nın alt kanadı Duma’da yapılan oylamada Mişustin’in adaylığı oybirliği ile kabul edilmişti. Milletvekillerinin 383’ü Mişustin’e onay verirken, 41’i çekimser kalmıştı. Putin’in aday gösterdiği Mişustin’i desteklemeyen vekilse olmamıştı.

Rusya’da dün hükümetin istifasının ardından Putin, Federal Vergi Dairesi’nin başında bulunan ve siyasi çevrelerce az tanınan Mihail Mişustin’i başbakanlığa aday göstermişti.

Putin’in buz hokeyi arkadaşlarından biri olan 53 yaşındaki Mişustin’in bundan sonraki siyasi süreçte kaçınılmaz olarak olası devlet başkanlığı adaylarından biri olarak görüleceği belirtiliyor. Eski Başbakan Dimitri Medvedev’e ise Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevi önerilmişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.