“Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir”

“Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir”

ABONE OL
14:23 - 07/02/2022 14:23
“Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın Ukrayna’yı her an ya da haftalar içinde işgal edebileceğini ama diplomatik yolun hala bir seçenek olduğunu söyledi.

Sullivan, işgalin her an olabileceğine vurgu yaparken birkaç hafta içinde olabileceğine de dikkat çekti.

Sullivan, “Ya da Rusya diplomatik yolu seçebilir” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı bu açıklamasını Fox News Sunday programında yaptı.

Sullivan, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada da Putin’in Ukrayna’ya saldırma emri vereceğine dair çok belirgin ihtimal olduğuna inandıklarını söyledi.

Bunun farklı şekillerde olabileceğini belirten Sullivan, işgalin yarın ya da birkaç hafta içinde olabileceğini kaydetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in askeri konuşlandırmalarla Ukrayna’ya karşı her an saldırı başlatabileceğini vurguladı.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Linda Thomas-Greenfiled’e de CNN televizyonunda katıldığı bir programda Rusya’nın işgal ihtimali soruldu.

Greenfield soruya “Rusları yanlış karar vermekten caydırmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Bu arada Ukrayna konusunda hem İngiltere hem de Almanya’dan açıklamalar var.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkesi ve müttefiklerin Moskova’nın Ukrayna’ya karşı harekete geçmesi durumunda bunun maliyetini Rusya’ya yükseltme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Truss, Rusya’nın hareketlerinin işgal niyeti olmadığı düşüncesini yanlış çıkardığını da kaydetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da NATO’nun doğu kanadının güçlendirilmesi için Litvanya’ya asker konuşlandırma fikrine açık olduğunu belirtti.

Scholz bununla birlikte bir kez daha Ukrayna’ya doğrudan askeri yardıma karşı çıktı.

VOA tarafından geçilen “Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Ukrayna’yı Her An İşgal Edebilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.