“Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi”

“Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi”

ABONE OL
12:55 - 08/04/2022 12:55
“Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiliz askeri istihbaratı, Rus güçlerinin Ukrayna’nın kuzeyinden tamamen çekildiğini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “Rus güçleri Ukrayna’nın kuzeyinden Belarus’a ve Rusya’ya doğru tamamen çekilmiştir. Bu güçlerin bir kısmı, Ukrayna’nın doğusuna, Donbas’ta savaşmak üzere konuşlandırılacaktır” denildi.

Bakanlık, çekilen Rus askeri güçlerinin çoğunun ikmale ihtiyacı olacağına dikkat çekerek, bunun da en az bir hafta süreceğini bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğu ve güneyindeki saldırılarının sürdüğünü kaydeden İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin stratejik öneme sahip ve kontrolü altında olan İzyum kentinden daha da güneye doğru ilerlediğinin bilindiğini belirtti.

Borodyanka’daki durum çok daha kötü

Bu arada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Facebook’tan yayınladığı son videoda, Kiev’in banliyösü olan ve başkentin 60 kilometre kuzeybatısındaki Borodyanka’daki durumun, Buça’dakinden çok daha kötü olduğunu söyledi.

Zelenski, “Borodyanka’daki enkazlar kaldırılmaya başlandı, durum çok korkunç. Rus işgalinin kurbanı olan çok daha fazla kişi var” dedi.

Ağır bombardıman altında olan Borodyanka’dan Rus güçlerinin çekilmesinin ardından çok sayıda binanın enkazıyla karşı karşıya kalınmıştı.

10 insani yardım koridoru açılması planlanıyor

Diğer yandan Ukraynalı yetkililer ülkede mahsur kalan sivillerin tahliyesi için bugün 10 insani yardım koridoru açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, 10 insani koridorun ülkenin güneyi ve doğusunda açılmasının planlandığını söyleyerek, dün ise ülkenin çeşitli şehirlerinden 4 bin 676 sivilin tahliye edildiğini belirtti.

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Mariupol şehrinden ise tahliyeler hala yapılamıyor.

Ukraynalı yetkililer Rus kuvvetlerinin ülkenin doğusundaki saldırılarını artırarak, olabildiğince çok toprak ele geçirmeyi planladığını bildiriyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Ukrayna’nın Kuzeyinden Çekildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.