Rusya, Polonya, Çekya ve Bulgaristan havayollarına hava sahasını kapattı

Rusya, Polonya, Çekya ve Bulgaristan havayollarına hava sahasını kapattı

ABONE OL
11:50 - 01/03/2022 11:50
Rusya, Polonya, Çekya ve Bulgaristan havayollarına hava sahasını kapattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya, hava sahasını üç AB ülkesi için kısıtladı. Havacılık otoritesi Cumartesi günü Moskova’da yaptığı açıklamada, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen uçakların Rus toprakları üzerinde uçmak istiyorlarsa artık özel izin almaları gerektiğini söyledi.

Rusya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki Rus havayollarına yönelik aşırı uçuş kısıtlamalarına yanıt olarak, bu üç ülkenin havayollarına yaptırımlar uyguladı. Rus havacılık otoritesi Rozaviazija Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti havacılık otoritelerinin dostane olmayan kararları nedeniyle, Rusya hava sahasını bu ülkelerde bulunan havayollarına kapatıyor.” dedi.

Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan, Rusya’nın Cumartesi gecesi Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak kendi hava sahalarını Rus havayollarına kapatmıştı. Polonyalı havayolu LOT, saatler önce Moskova ve St. Petersburg’a uçuşlarının askıya alındığını duyurmuştu.

İngiltere, Perşembe günü hava sahasını Rus havayolu Aeroflot’a kapatmıştı. Moldova ayrıca Perşembe günü Rus uçaklarını hava sahasını yasakladı.

İngiltere kısıtlamalarına yanıt olarak Rusya, Cuma günü hava sahasını tüm İngiliz havayollarına kapatmıştı. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.