“Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı”

“Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı”

ABONE OL
11:43 - 17/10/2022 11:43
“Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna hükümeti, Rusya’nın başkent Kiev’e bu sabah kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığını bildirdi.

Kiev bu sabah en az dört patlamayla sarsıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Andriy Yermak, “saldırıların Rusya’nın gönderdiği kamikaze İHA’larıyla gerçekleştirildiğini” kaydetti.

Yermak, “Saldrılar, Rusya’nın çaresizliğini gösteriyor” dedi. Kiev belediye başkanı Vitali Klitsço da, saldırılar sonucu Kiev’in merkezindeki Şevçenkivskiy bölgesindeki konutların hasar gördüğünü söyledi.

“Kurtarma ekipleri olay yerinde” diyen Klitsço, bir diğer binada da yangın çıktığını sözlerine ekledi. Saldırılarda hayatını kaybeden veya yaralananlar olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Rusya geçen hafta başında da başkent Kiev ve birçok Ukrayna şehrini hedef almıştı. Rusya 19 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırılarını, Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüdeki patlamaya misilleme olarak gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Donbas bölgesindeki çatışmalar arttı

Bu arada haftasonu boyunca Rusya’nın yasadışı olarak ilhak ettiği Donetsk ve Luhansk bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün gece yaptığı konuşmada, “Donbas’taki en önemli sıcak noktalar Soledar ve Bakmut. Buralarda çok ağır çatışmalar yaşanıyor” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada, güçlerinin Ukrayna birliklerinin Donetsk, Herson ve Mykolaiv bölgelerinde ilerleme çabalarını püskürttüğünü ileri sürdü. Rusya ayrıca Ukrayna’daki askeri ve enerji hedeflerine yönelik hava saldırılarına devam ettiğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Kiev’e Kamikaze İHA’larıyla Saldırdı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.