“Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak”

“Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak”

ABONE OL
22:31 - 23/03/2022 22:31
“Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, “hasım ülkelere” doğalgaz satışını sadece ruble üzerinden yapmaya başlayacaklarını söyledi.

Putin’in bugün yaptığı açıklama, yabancı ülkelerin Rus varlıklarını dondurmasının ardından geldi.

Putin, “Rusya, elbette daha önce imzalanan sözleşmelerde sabitlenmiş olan hacim ve fiyatlara uygun olarak doğalgaz tedarikini sürdürecek. Ödemelerdeki değişiklikler sadece Rus rublesine çevrilecek para birimini etkileyecek” dedi.

Putin, hükümetin ve merkez bankasının bu ödemelerin Rus para birimine nasıl geçirileceği konusunda bir çözüm bulması için bir hafta süresi olduğunu söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı ayrıca, devlet enerji şirketi Gazprom’a, sözleşmelerde ilgili değişiklikleri yapması için talimat verileceğini açıkladı.

27 Ocak’a kadar Gazprom’un Avrupa’ya ve diğer ülkelere doğalgaz satışlarının yaklaşık yüzde 58’i öncelikle euro cinsinden gerçekleşti.

Putin, “Yurtiçi döviz piyasasında Rus rublesi almak da dahil tüm yabancı alıcılar için anlaşılır ve şeffaf bir ödeme yapma prosedürü oluşturulmalı” diye konuştu.

Rusya Cumhurbaşkanı’nın kabinesinin üst düzey bakanlarıyla yaptığı toplantıdaki açıklamaları, televizyonda yayınlandı.

Avrupa ülkelerinin Rus gazına ve diğer ihracat ürünlerine bağımlılığı, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya binlerce asker göndererek ülkeyi işgal etmeye başladığından beri gündemde.

Rusya’nın 7 Mart’ta onayladığı hasım ülkeler ve bölgeler listesine, “ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, Arnavutluk, Andorra, Birleşik Krallık, İsviçre, İzlanda, Güney Kore, Japonya, Kanada, Karadağ, Kuzey Makedonya, Lihtenştayn, Mikronezya, Monako, Norveç, San Marino, Singapur, Tayvan, Ukrayna ve Yeni Zelanda’yı dahil etmişti.

VOA tarafından geçilen “Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Hasım Ülkelere Doğalgazı Ruble ile Satacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.