Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor

Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor

ABONE OL
00:13 - 26/04/2022 00:13
Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya, Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı almasının ardından aynı sayıda Alman diplomatı sınırdışı edeceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘‘Rus diplomatik personelinin sınırdışı edilmesi yönündeki dostane olmadığı açık kararın güçlü şekilde protesto edilmesi için’’ Almanya’nın Moskova Büyükelçisi Geza Andreas von Geyr’in bakanlığa çağırıldığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Geyr’e, Almanya’nın Rusya’da bulunan diplomatik misyonunda görev yapan 40 kişinin Rusya’da istenmeyen kişi ilan edilecekleri bildirildi.

Almanya, 4 Nisan’da Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınındaki Buça’da sivil ölümlerin ve toplu mezarların bulunmasının ardından 40 Rus diplomatın sınırdışı edileceğini açıklamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, yaptığı açıklamada, “Buça’dan gelen görüntüler, Rus liderliği ve propagandasını takip edenler adına inanılmaz bir vahşeti gözler önüne seriyor’’ demişti.

Baerbock ,”Federal hükümet bu nedenle, Almanya’da her gün özgürlüğümüz ve toplumumuzun bütünlüğü aleyhinde çalışan önemli sayıda Rus Büyükelçiliği çalışanını istenmeyen kişi olarak ilan etmeye karar verdi’’ diye konuşmuştu.

Bakan Baerbock ‘‘Müttefiklerimizle birlikte verilebilecek başka karşılıkları görüşüyoruz. Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımları sıkılaştıracağız, Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğimizi kararlı bir şekilde arttıracak ve NATO’nun doğu kanadını güçlendireceğiz’’ demişti.

Almanya’nın yanısıra Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, Danimarka, Bulgaristan, Polonya ve Avrupa Birliği de bazı Rus diplomatik görevlileri sınırdışı etme kararı almıştı.

VOA tarafından geçilen Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya 40 Alman Büyükelçilik Çalışanını Sınırdışı Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.