“Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor”

“Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor”

ABONE OL
11:59 - 03/03/2022 11:59
“Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’ya Ukrayna saldırısı sonrası uygulanan yaptırımlar dolayısıyla Rus milyarderlerin, süper lüks yatlarını Maldivlere kaçırdıkları belirtiliyor.

Reuters haber ajansı, gemi izleme verilerine göre, Rus milyarderlerin sahip olduğu en az beş süper yatın, ABD’yle suçluların iadesi anlaşması olmayan Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Maldivler’e dün itibariyle demir attığını veya o yönde seyir halinde olduğunu aktardı.

“MarineTraffic” nakliye veritabanına göre alüminyum devi Rusal’ın kurucusu Oleg Deripaska’nın sahibi olduğu süper yat, dün Maldivlerin başkenti Male açıklarında demirledi.

Rus milyarderlere ait üç yat daha dün Maldivler sularında seyir halindeyken görüldü. Bu yatlar arasında Rus milyarder Vladimir Potanin’in sahibi olduğu 88 metrelik “Nirvana” isimli süper yat da bulunuyor.

Forbes dergisi de Almanya’nın dün Rus milyarder Alisher Usmanov’un Hamburg tersanesindeki 600 milyon dolar değerindeki 156 metrelik yatına el koyduğunu bildirdi. Usmanov, AB’nin yaptırımlar uygulanacak Rus milyarderler listesinde yer almıştı.

Maldivler hükümeti sözcüsü konuya ilişkin soruları yanıtsız bırakırken ABD yönetimi, Rus oligarkların mallarına el koymak için sert önlemlerin alınacağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da Salı günü yaptığı konuşmada, “Rus oligarkların suçlarını araştırmak için ABD Adalet Bakanlığı’nda yeni bir görev gücü kuracaklarını” söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ruslar Süper Lüks Yatlarını Maldivlere Kaçırıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.