“Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor”

“Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor”

ABONE OL
15:45 - 31/03/2022 15:45
“Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere’nin dijital istihbarat servisi GCHQ’nun Başkanı Jeremy Fleming, ellerindeki yeni istihbaratın Ukrayna’daki bazı Rus askerlerinin emirlere uymayı reddettiğini ve yanlışlıkla kendi uçaklarından birini düşürdüğünü gösterdiğini belirtti.

Fleming Avustralya’daki Ulusal Üniversite’de yaptığı konuşmada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna halkının direnişini ve Batı’nın kararlılığını hafife alarak, Rusya’nın kapasitesini ve Ukrayna’daki durumu “yanlış değerlendirdiğini” kaydetti.

“Putin durumu büyük ölçüde yanlış değerlendirdi” diyen Fleming ayrıca, “Putin’in danışmanlarının ona gerçeği söylemekten korktuklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fleming, Rus askerlerinin morallerinin bozuk olduğu ve yeterli askeri donanıma sahip olmadıkları yönünde istihbarat bilgisinin mevcut olduğunu da dile getirdi.

Jeremy Fleming, “Silah ve moral eksikliği olan Rus askerlerinin emirleri yerine getirmeyi reddettiklerini, ekipmanlarını sabote ettiklerini ve hatta yanlışlıkla kendi uçaklarını düşürdüklerini gördük” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, “silahlı kuvvetlerinin profesyonel olduğunu ve Batı’nın Rusya’nın operasyonunun başarısız olması için yalanlar yaydığını” savunuyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da, Putin’in danışmanları tarafından yanlış bilgilendirildiği belirtilmişti.

VOA tarafından geçilen “Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rus Askerleri Emirlere Uymayı Reddediyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.