“Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek”

“Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek”

ABONE OL
16:22 - 13/02/2022 16:22
“Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus askeri harekatı riskinin yüksek olmasının Kiev’deki Amerikan büyükelçiliği çalışanlarının çoğunun çekilmesi kararı için yeterli olduğunu söyledi.

Blinken bu açıklamasını Japon ve Güney Kore dışişleri bakanlarıyla Hawaii’deki görüşmesinin ardından yaptı.

Moskova’ysa bu tür açıklamaları ‘histeri’ olarak niteliyor.

Blinken, diplomatik yolun hala açık olduğunu ve Moskova’nın bu yolu istediğini göstermesinin kolay olduğunu söyledi. Amerika Dışişleri Bakanı, “Rusya gerilimi arttıracağına, azaltmalı” dedi.

10’dan fazla ülke, vatandaşlarına Ukrayna’yı terketme çağrısı yapmış durumda.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksy ise soğukkanlı olunması çağrısı yaptı ve en büyük düşmanın panik olduğunu söyledi.

Başkan Joe Biden Cumartesi günü Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le bir saat süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, Ukrayna’nın işgali durumunda Batılı ülkelerin buna kararlı bir şekilde yanıt vereceğini belirtti ve işgalin Moskova’yı izole edeceğini kaydetti.

İki taraf da görüşmede önemli bir ilerleme kaydedilmediğini belirtiyor. Biden yönetiminden üst düzey bir isim görüşmenin profesyonel ve önemli olduğunu belirtmekle birlikte önemli bir değişikliğe neden olmadığını belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamada da Putin’in Biden’a Washington’un Rusya’nın asıl endişelerini hesaba katma konusunda yetersiz kaldığını söylediği kaydedildi.

Bu arada Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı’nın Amerikalı çalışanları Ukrayna’nın doğusunda Rus yanlıların kontrolündeki Donetsk kentinden ayrılmaya başladı.

Scholz, Kiev ve Moskova yolcusu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bu hafta Moskova’ya gidiyor. Scholz’un Putin’le görüşmesinde Ukrayna’ya saldırılması durumunda ağır sonuçları olacağı uyarısında bulunacağı belirtildi.

Ancak Alman yetkililerin görüşmelerden önemli bir sonuç çıkmasını beklemediği kaydediliyor.

Scholz, Pazartesi günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Devlet Başkanı Zelensky’le görüşecek ardından Salı günü de Putin’le Moskova’da bir araya gelecek.

VOA tarafından geçilen “Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rus Askeri Harekatı Riski Yüksek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.