Ruhani: Soçi mutabakatından vazgeçilmemeli

Ruhani: Soçi mutabakatından vazgeçilmemeli

ABONE OL
06:56 - 17/02/2020 06:56
Ruhani: Soçi mutabakatından vazgeçilmemeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye yönetimine seslenerek Suriye konusunda imzalanan Soçi Mutabakatı’ndan vazgeçilmemesi gerektiğini, ayrıca Suriye çözüm süreci ile ilgili müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İdlib’de tarafların arasındaki gerginlik giderek tırmanırken İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye yönetimine seslenerek Soçi Mutabakatı’ndan vazgeçmeme çağrısı yaptı, Suriye çözüm süreci ile ilgili müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Basın mensuplarına konuşan Ruhani, “Bize göre, Soçi Mutabakatı’ndan ve sürecinden vazgeçmemeliyiz. Türkiye yönetiminin, birlikte imzalamış olduğumuz anlaşmalara saygı göstermesini çok isterim” dedi.

Ruhani, “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm toplantılarda iki şeye açıkça vurgu yapmıştı, ilki Suriye’nin toprak bütünlüğü, ikincisi de ülkenin tüm topraklarının Suriye yönetiminin kontrolünde olması gerektiği” dedi.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.