Ruhani: İran Uranyum Zenginleştirmeye Devam Edecek

Ruhani: İran Uranyum Zenginleştirmeye Devam Edecek

ABONE OL
19:36 - 16/01/2020 19:36
Ruhani: İran Uranyum Zenginleştirmeye Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran, 2015’te imzalanan nükleer anlaşma öncesinden daha fazla miktarda uranyum zenginleştirme işlemi gerçekleştiriyor. Açıklama, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından devlet televizyonundaki yayını sırasında yapıldı.

Ruhani konuşmasında “Anlaşmayı imzalamadan öncekinden daha fazla uranyum zenginleştiriyoruz. Bu konuda İran üzerindeki baskılar arttı ancak bu işleme devam edeceğiz” dedi.

İran’la Batılı devletler ve Amerika arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan Başkan Donald Trump, ABD’yi çekmiş ve İran’a yönelik yeni ambargoları yürürlüğe sokmuştu. Buna karşın İran ve diğer devletler anlaşmayı sürdürmeye devam ettiler. Ancak Amerika’nın İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından İran, nükleer anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeyeceğini açıkladı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.