‘’Robot cankurtaranlar’’ hayat kurtaracak

‘’Robot cankurtaranlar’’ hayat kurtaracak

ABONE OL
23:31 - 26/05/2021 23:31
‘’Robot cankurtaranlar’’ hayat kurtaracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde işlettiği plajda tamamen yerli üretimle gerçekleştirilen ‘’İnsansız Cankurtaranlar’’ denizde meydana gelebilecek olası kazalara karşı insan kurtaracak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni yaz sezonu için hazırlıklarını sürdürürken Türkiye’ye de örnek olacak bir ilke imza atacak. 1 Haziran’da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla Konyaaltı Sahilindeki belediyeye ait Ekdağ Plajında İnsansız Cankurtaran Deniz Aracı (İCA) ’Robot Cankurtaran’ hizmeti verilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ilk olacak insansız cankurtaranın pandemi döneminde vaka ile teması sıfıra indirirken ve bulaş riskini azalttığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi.

‘’Uzaktan kumanda edilen robot cankurtaran ile boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edilecek. 45 dakika su yüzeyinde durmadan çalışabilen robot cankurtaran 200 kilogram yükü taşıyabiliyor. Kamera ve aydınlatma sistemlerine sahip robot cankurtaranda vaka ile iletişim sağlayacak ses sistemi de bulunuyor. Tamamen yerli üretim olan insansız cankurtaran, Büyükşehir Belediyesi Ekdağ Plajındaki testlerden başarıyla geçti.’’

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, robot cankurtaran hizmetinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Atasoy, şunları kaydetti.

‘’Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in talimatıyla sorumluluğumuzda bulunan plajlarımızda ziyaretçilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak içir büyük hassasiyetle çalışıyoruz. Pandemi koşullarını da dikkate alarak mevcuttaki cankurtaran hizmetlerimize destek olması için bir ar-ge çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde insansız cankurtaran aracının ortaya çıkarılmasını sağlamış olduk. Robot cankurtaran testleri başarıyla geçti” diye konuştu.

İCA, 15 kilogram ağırlığındaki ve manevra kabiliyeti ve motor gücü çok yüksek. Yeşil enerji ile çalışıyor. 15 kilometre hıza ulaşarak vakaya çok seri bir şekilde ulaşabilen İCA, 600 metre mesafeye kadar müdahale edebilecek kabiliyette ve 200 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Kötü hava şartlarında da çalışabiliyor ve ters döndüğü zaman rahatlıkla tekrar düz vaziyete geri geliyor.

İCA özellikleriyle dünyadaki daha önce aynı amaçla üretilmiş olan robotların çok üstünde bulunuyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.