Rıza Kayaalp: ''Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim''

Rıza Kayaalp: ''Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim''

ABONE OL
17:10 - 25/08/2016 17:10
Rıza Kayaalp: ''Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim''
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rıza Kayaalp: ”Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim”

2016 Rio Olimpiyatları’nda grekoromen güreş 130 kiloda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, altın madalya kazanmayı hedeflediğini ancak bu beklentileri boşa çıkardığı için üzgün olduğunu söyledi.

Milli sporcu Rıza Kayaalp, yaptığı açıklamada, “Gümüş madalya benim için hayal kırıklığı gibi bir şeydi. İlk altın madalyamı almak, İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyordum.” dedi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki organizasyona çok iyi başlangıç yaptığını, daha önce zorlandığı rakiplerini bile yendiğini belirten Rıza, kendisini formda görünce bir beklentiye girdiğini anlattı.

Olimpiyat şampiyonluğuna odaklandığını ifade eden Rıza, “Beklentileri boşa çıkardığım için üzgünüm. Bugünden itibaren, sıfırdan başlamış gibi çalışacağım. Bundan sonra kazanacağım Avrupa ve dünya şampiyonluklarında bile sevinmeyeceğim, yatıp kalkıp 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanacağım. Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim. Kariyerimi olimpiyat şampiyonluğuyla tamamlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

“Ceza almadım diyorum, anlatamıyorum”

Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hala yanlış şeyler söylendiğine değinen Rıza, şunları söyledi:

“Ceza almadım diyorum, anlatamıyorum. Kulak ardı etmeye başladım. Sonuçta benim işim ne, bu bayrağı dalgalandırmak. Amacımız kendimiz değil, kendimizi düşünmüyoruz. Şimdi ne kadar ödül alacağımı sorsanız ben onu bile bilmiyorum. Amacımız bu ülkenin bayrağını göndere çektirmek. Beni destekleyenler için güreşiyorum, beni desteklemeyenler için de. Yapmadığım, almadığım bir cezadan dolayı beni yargılamaya devam edeceklerse, durmasınlar, güreş hayatım boyunca etmeye devam etsinler. Ben yoluma devam edeceğim.”

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.