Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı?

Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı?

ABONE OL
21:09 - 07/02/2024 21:09
Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Türkiye’ye F-16 satışının engellenmesi için Senato Dış ilişkiler Komisyonu’na bir karar tasarısı sundu. Ancak bu adımın satışın önünde önemli bir engel oluşturması beklenmiyor.

Paul bir süre önce de Mısır’a silah satışının engellenmesi için aynı şekilde Senato Dış ilişkiler Komisyonu’na karar tasarısı sunmuştu.

Paul Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun bir üyesi, dolayısıyla böyle bir tasarı sunma hakkı bulunuyor ancak tasarının bir sonuca varma ihtimali oldukça düşük.

Öncelikle Dış İlişkiler Komisyonu’nda diğer senatörlerin tasarıya destek vermesi gerekiyor.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun eski başkanı Bob Menendez Türkiye’ye F-16 satışına karşı olduğunu birkaç defa açıklamıştı ancak komisyonun başkanı artık Menendez değil.

Komisyonun Menendez’den sonraki başkanı Ben Cardin, Türkiye’ye F-16 satışına onay vermişti.

Türkiye’ye F-16 satışına Temsilciler Meclisi’nin ilgili komisyonundan da bir itiraz gelmiş değil.

Kongre yabancı bir ülkeye silah satışını engelleyebilir ancak bunu ancak bunun için hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’dan aksi yönde karar çıkması gerekiyor.

Biden yönetimi 25 Ocak’ta Kongre’ye satış için bildirimde bulunmuştu. 15 günlük süre 8 Şubat Cuma günü doluyor.

İki gün içinde de Türkiye’ye F-16 satışını engelleyecek önemli bir adımın Kongre’den gelmesi beklenmiyor.

“Süreç planlandığı şekilde devam ediyor”

Türk diplomatik kaynaklar, ABD Senatosu’ndaki bu son gelişmeye ilişkin ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle diyaloğu sürdürecekleri ve Biden yönetimini muhatap aldıkları mesajını verdi.

Kaynaklar, VOA Türkçe’ye, “F-16 satış süreci planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu süreçte muhatabımız ABD Yönetimi’dir” mesajını iletti.

VOA tarafından geçilen Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’un Türkiye’ye F-16 satışını engelleme çabası bir sonuca varır mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.