Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun

Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun

ABONE OL
14:19 - 03/12/2023 14:19
Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Parti’deki başkan adaylığının en güçlü ismi Donald Trump son anketlere göre rakipleriyle arasındaki farkı daha da açarken destekçilerine oyları koruyun çağrısında bulundu.

Trump, bu çağrıyı demokratların kontrolünde olan kentler için yaptı.

Eski ABD Başkanı destekçilerine, Philadelphia ve demokratların kontrolündeki diğer iki kentte daha 2024’teki oyları koruyun çağrısında bulundu. Trump, “En önemlisi oyları korumak. Detroit’e Philadelphia’ya ve Atlanta’ya gitmelisiniz” dedi.

Trump, Michigan, Pennsylvania ve Georgia eyaletlerindeki en büyük kentlere dikkat çekti. Bu eyaletler Trump’ın üç yıldır dile getirdiği hile iddialarının merkezinde yer alıyor.

Söz konusu eyaletler başkanlık seçiminin kaderini etkileyebilecek yerler olarak niteleniyor.

Trump bir kez daha 2020 seçimlerine hile karıştırıldığı iddialarını yineledi ki bu iddialar yıllardır kanıtlanamadı ve mahkemelerce reddedildi.

“Trump seçim sistemine güvene mesnetsiz iddialarla zarar veriyor”

Colombia Üniversitesi’nden Timothy Naftali’ye göre Trump’ın bu açıklamaları endişe verici çünkü bu açıklamaları Amerikan seçimlerine yönelik güvene zarar vermeye çalışırken yapıyor.

Naftali, demokraside çok istikrarsız bir döneme dikkat çekiyor ve Trump’la ilgili olarak, “Eğer sistemimize güveni artırmak istiyorsa daha açık olmalı. Ama söyledikleri sistemimize güvensizliğiyle bağlantılı” diyor.

Trump konuşmasında Başkan Joe Biden’ı, demokrasiye tehdit, faşist ve zorba olmakla da suçladı.

Biden’ın seçim kampanya ekibinden yapılan açıklamada ise Trump’ın ifadelerinin, dikkatleri kendi problemlerinden başka yönlere kaydırma çabası olarak değerlendirildi.

Trump dört davayla karşı karşıya. Davalardan ikisi 2020 seçim sonuçlarını değiştirme çabasıyla ilgili.

Bütün bu gelişmeler Trump’ın başkanlık yarışında hakkındaki davalara rağmen rakipleriyle arasındaki farkı açtığı bir dönemde yaşanıyor.

The Messenger/Harris anketine göre Trump, Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 68’inin desteğine sahip. Florida Valisi Ron DeSantis ise sadece 9 puanda. Eski ABD Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley’e destek yüzde 7. Vivek Ramaswamy de sadece yüzde 4 oy alabiliyor.

Anket, Trump’ın Kasım ayı başındaki benzer anketteki desteğini 6 puan artırdığı anlamına geliyor. DeSantis ise o ankete göre 3 puan gerilemiş görünüyor.

Florida Valisi başkan adaylığı yarışına girerken Trump’ın en güçlü rakibi olarak değerlendiriliyordu.

Ankette Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışında yer alan diğer isimler ise ya yüzde 1, ya da daha az oranda destek buldu.

Başkan adaylığı yarışındaki isimler Çarşamba günü Alabama’da dördüncü kez tartışma programında bir araya gelecekler. Tartışma programına DeSantis’le Nikki Haley’nin katılması kesinleşirken Ramaswamy’nin katılıp katılamayacağı netleşmiş değil.

Tartışma programlarına katılabilmek için anketlerde belli bir destek oranına ulaşılması gerekiyor. Eski Başkan Trump’ın ise tartışma programına katılması beklenmiyor.

VOA tarafından geçilen Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rakipleriyle arasındaki farkı açan Trump’tan çağrı: Demokrat kentlerde oyları koruyun haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.