Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü

Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü

ABONE OL
17:09 - 28/04/2022 17:09
Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkesi ile ABD arasında dün Türkiye’de yapılan takastan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve ABD arasında dün takasın yanı sıra Ukrayna’daki savaşa dair gelişmeler de ele alındı.

Açıklamada, Putin’in “Rus pilot Konstantin Yaroşenko ile Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed’in Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) koordinesi ve gözetiminde dün Türkiye’de gerçekleşen takası dolayısıyla” Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği kaydedildi.

Aynı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Türkiye’nin bu takasa aracılık etmesinin barışa, diyaloğa ve işbirliğine verdiği önemin nişanesi olmasının yanı sıra arabuluculuk misyonu açısından da anlamlı olduğunu belirttiği” ifade edildi.

“İstihbarat diyaloğu sürmeli”

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın takas sürecinde üstlendiği role işaret eden Erdoğan, istihbarat birimleri arasındaki eşgüdüm ve yakın diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, bunun bölgedeki insani trajedilerin önüne geçilmesine ve istikrar ortamının sağlanmasına katkıda bulunacağını dile getirdi.

“Kalıcı barış bir an önce tesis edilmeli”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için de inisiyatif almaya ve barışa giden yolda arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını aktaran Erdoğan, İstanbul görüşmelerinde yakalanan ivmeyi arttırarak bölgede kalıcı barışı bir an önce tesis etmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin iki komşusu arasındaki bu krizin aşılması ve sulhun hakim kılınması için yürüttükleri çabaları kararlılıkla ve samimiyetle devam ettireceklerini” vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da, Rusya ve ABD arasındaki mahkum takasında Türkiye’nin oynadığı rol için dün teşekkür etmişti.

Yaklaşık üç yıldır Rusya’da hapiste olan eski deniz piyadesi Trevor Reed ve Connecticut’ta uyuşturucu kaçakçılığı suçundan aldığı 20 yıl hapis cezasını çeken Rus pilot Konstantin Yaroşenko, iki ülke arasındaki anlaşma kapsamında dün Türkiye’de takas edilmişti.

VOA tarafından geçilen Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin’den Erdoğan’a Takas Teşekkürü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.