“Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak”

“Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak”

ABONE OL
00:29 - 19/09/2022 00:29
“Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Savunma Bakanlığı Pentagon’un istihbarat direktörü Korgeneral Scott Berrier, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna işgalinin başındaki amacına ulaşamayacağını belirtti.

Savunma İstihbarat Dairesi Başkanı Berrier, buna gerekçe olarak Rusya’nın yaşadığı sorunları ve azalmakta olan kaynaklarını gösterdi.

Berrier, gelinen noktanın Rus güçlerin Putin’in ilk amacı olan ülkeyi işgal etme planını yerine getiremeyeceklerini gösterdiğini söyledi.

Savunma İstihbarat Dairesi Direktörü bunun şu anda çok açık görüldüğünü de kaydetti.

Berrier, gelinen noktada Putin’in bu operasyon için hedeflerini gözden geçirmesi gerekeceğini belirtti.

Putin Rus ordusunu Şubat ayında Ukrayna’ya göndermişti. Amerikalı yetkililer o zaman amacın Batı yanlısı Ukrayna hükümetini devirmek olduğunu belirtmişti.

Savaşın ilk günlerinde Ukrayna güçleri Rus ordusunu Kiev çevresinden püskürtmüştü. Daha sonra Moskova askeri operasyonlarının ülkenin doğusuna odaklanacağını açıklamıştı.

Geçen hafta Rus güçleri ülkenin kuzeydoğusundaki önemli toprak parçalarından geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Başkan Joe Biden ve diğer Amerikalı yetkililer Rusya’nın son dönemdeki geri çekilmelerini “zafer” ya da “dönüm noktası” olarak nitelemiyor.

Uzmanlar da geleceğin neler getireceği konusunda ihtiyatlı.

Berrier’e göre Putin bir karar almaya yaklaşıyor. “Kararının ne olacağını bilmiyoruz” diyen Berrier ama bu kararın çoğunlukla savaşın ne kadar süreceğine dayandığını belirtiyor.

Aynı panelde konuşan CIA Direktörü Yardımcısı David Cohen bir soru üzerine Rusya’nın kitle imha silahları kullanma hazırlığı içinde olduğuna dair bir kanıt görmediklerini söyledi.

Cohen, Washington’ın Kiev’e desteği nedeniyle Amerika’ya yönelik Rusya’nın vereceği muhtemel karşılığın Amerikan siyasi sistemine müdahale etme çabası olabileceğini kaydetti.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Cuma günü katıldığı Özbekistan’daki zirvede acele içinde olmadıklarını belirtmiş ve Moskova’nın saldırılarını arttırabileceği mesajını vermişti.

İngiltere, Rusya’nın geçen haftaki geri çekilmeler sonrası Ukrayna’nın sivil altyapısına yönelik saldırılarını arttırdığını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen “Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin Ukrayna’daki Amacına Ulaşamayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.