“Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı”

“Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı”

ABONE OL
15:50 - 08/09/2022 15:50
“Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in “Ukrayna’dan yapılan tahıl sevkiyatının sadece zengin ülkelere gittiği” yönündeki açıklamalarını haklı bulduğunu söyledi.

Erdoğan, “Sayın Putin’in haklı olduğu bir konu var. Tahıl sevkiyatında, gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil” diyerek, gelecek hafta Putin’le Özbekistan’ın başkenti Semerkant’ta konuyu görüşeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Temennimiz odur ki, bir an önce Rusya tarafından da tahıl sevkiyatını başlatalım ve gerçekten fakir olan ülkelere de bu tahılı ulaştıralım” ifadelerini kullandı.

Balkan ülkelerine yaptığı tur çerçevesinde bugün Hırvatistan’da temaslarda bulunan Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

“Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın istiyoruz”

Putin’in dün “tahıl sevkiyatının durabileceği” yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine, Erdoğan şunları kaydetti:

“Tahıl sevkiyatında şu an itibariyle Rusya tarafından henüz tahıl sevkiyatı yok. Fakat Sayın Putin’in tabii haklı olduğu bir konu var. O da nedir? Bu tahıl sevkiyatında, gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Bunun ana teması nedir? Fakir ülkelere buradan bu tahıl sevkiyatını sürdürmektir. Şimdi bir taraftan Rusya’ya yaptırımlar sürerken bu yaptırımlar karşısında, kalkıp da bu yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması Sayın Putin’i rahatsız etmektedir. Biz de istiyoruz ki, Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın. Bunun da beklentisi içerisindeyiz. Bunu aşmak için Semerkant’ta Sayın Putin’le bu konuları etraflıca ele alacağız. Temennimiz odur ki, bir an önce Rusya tarafından da tahıl sevkiyatını başlatalım ve gerçekten fakir olan ülkelere de bu tahılı ulaştıralım.”

Açıklamasında enerji fiyatlarının yükseldiğine dikkati çeken Erdoğan, “Şu anda Avrupa bu kışı nasıl geçireceğinin telaşı içerisinde. Rakamlar çok yüksek. Bu yüksek rakamlarla da Batı veya Avrupa ne yapacağının telaşı içerisinde. Temenni ediyorum ki, hayırlısıyla atılacak adımlarla bu badire atlatılır” diye konuştu.

“Bosna Hersek çok bedel ödedi”

Bosna Hersek’le ilgili bir soru üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dayton Bosna Hersek’te bir çözümün anlaşması maalesef olmamıştır” dedi.

Erdoğan Bosna Hersek’in birliğinin önemini vurgulayarak, “Çok bedel ödediler. Bundan sonra Bosna Hersek artık daha fazla bedel ödemesin diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin Tahılın Zengin Ülkelere Gittiği Konusunda Haklı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.