Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır”

Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır”

ABONE OL
13:48 - 13/03/2024 13:48
Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada ülkesinin nükleer savaşa hazır olduğunu belirtti, bununla birlikte “her şey o yöne doğru gitmiyor” ifadesini kullandı.

Rusya’nın tam olarak nükleer savaşa hazır olduğunu kaydeden Putin, her şeyin o yöne doğru gitmediğini söyledi.

15-17 Mart’ta Rusya yapılacak devlet başkanlığı seçimini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Putin, bağımsızlığı tehlikeye girdiğinde Rusya’nın nükleer silahları kullanmaya hazır olacağını söyledi.

Askeri açıdan nükleer savaşa hazır olduklarını kaydeden Putin, Amerika’nın askerlerini Rus ya da Ukrayna topraklarına konuşlandırması durumunda Moskova’nın bunu müdahale olarak algılayacağını söyledi.

Amerika’da Rus-Amerikan ilişkilerinde yeterli sayıda uzman olduğunu kaydeden Putin, bu nedenle her şeyin nükleer savaşa doğru gittiğini sanmadığını söyledi ama buna hazır olduklarını belirtti.

Amerika’nın nükleer testler yapması durumunda Rusya’nın da aynısını yapabileceğini belirten Putin, bununla birlikte buna gerek olmadığını ama aynısı yapabileceklerini vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’da hiçbir zaman nükleer silah kullanmaya gerek duymadığını kaydeden Putin, “Neden kitle imha silahı kullanalım? Böyle bir ihtiyaç hiç olmadı” ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleriyle ilgili de konuşan Putin, iki ülkenin NATO’ya üye olmasını “anlamsız adım” olarak niteledi. Finlandiya sınırında şu ana kadar askerleri olmadığı ama artık olacağını söyledi.

Amerikan seçimlerine de değinen Putin, Rusya’nın herhangi bir seçime müdahale etmediğini ve Amerikan halkının seçeceği liderle çalışacağını belirtti.

VOA tarafından geçilen Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin: “Rusya nükleer savaşa hazır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.