Prototip atölyesine BAKA desteği

Prototip atölyesine BAKA desteği

ABONE OL
22:04 - 23/12/2020 22:04
Prototip atölyesine BAKA desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark’ta kurulacak Prototip Atölyesi fizibilite çalışmaları Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKA) desteği ile başlandı.

BAKA desteği ile oluşturulan Antalya OSB Teknopark Prototip Atölyesi Yatırım Fizibilitesi Projesi açılış toplantısı bölge sanayicileri, girişimciler ve girişimci adaylarının katılımı ile online gerçekleşti.

Antalya OSB ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, farklı yerlerde etüt yapılmadan kurulmuş prototip atölyelerinin istenen verimi sağlamadığını belirtti.

OSB Teknopark Prototip Atölyesinin fizibilite çalışmalarına başladıklarını anlatan Bahar, şunları kaydetti.

‘’Bu çalışma kapsamında Antalya-Burdur-Isparta’daki sanayiciler ile girişimcilerin prototipleme ihtiyaçlarını belirlemek için anket yapılacak. Anket uygulamasının da katkısı ile önce fizibilitesini gerçekleştireceğiz. Anket sonuçlarına göre ihtiyaç olan makine ve ekipmanlar belirlenecek ve yatırım maliyeti çıkarılacaktır. Böyle bir atölyenin nasıl çalışması gerektiği ile ilgili de bir işletme modeli ortaya çıkarılacaktır.”

Prototip atölyesinin, bölge ihtiyaçlarına yönelik teknolojik çözümlerin üretilebildiği bir ortak alan olacağını anlatan Bahar, şöyle konuştu.

‘’Prototip atölyesi ile firmalarımız ürün, süreç, yöntemlerin geliştirilmesi, iyileştirilmesi kapsamında gerekli olan teknoloji, fiziki olanak ve makine-teçhizata kavuşmuş olacaklar. Prototip atölyesinde yürütülen ar-ge çalışmaları ile bölge firmalarının yenilikçi ürünleri artacaktır. Bölgenin patent-faydalı model-tasarım sayıları da artacak, yenilikçi ürünlerin pazarda karşılık bulması ile birlikte ihracat rakamları olumlu yönde etkilenecektir. Atölye, Isparta ve Burdur’daki OSB’lerle işbirliği içerisinde çalışacak ve Batı Akdeniz bölgesine hizmet edecektir.’’

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de orta gelir tuzağını aşmanın yollardan birinin de ülkedeki girişimci sayısını artırmak, Ar-Ge ve yenilikçiliğe yatırım yapmaktan geçtiğini söyledi. Güler, şöyle devam etti.

‘’Prototip Atölyesi için fizibilite çalışması yapılması, neye ihtiyaç olduğunun tespit edilmesi ve profesyonel bir yaklaşım sergilenmesi gerçekten bizleri çok memnun etti. Antalya OSB Teknopark,  OSB’de yer alan tüm firmaların ar-ge ve yenilikçiliğe dair faaliyetleri canlandırılırmış olacak. Buradaki kıvılcım belki ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin tamamına sirayet edecek ülkemizin bambaşka ufuklara yelken açmasına katkı sunacaktır. Bölgemizdeki kamu-sanayi-üniversite-özel sektör eksenli işbirliğini artırarak devam ettirmemiz gerekiyor.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.