Proje Danışmanı Celal Cengiz Yeni “Avrupa Birliği Projesi”ni Tanıttı

Proje Danışmanı Celal Cengiz Yeni “Avrupa Birliği Projesi”ni Tanıttı

ABONE OL
15:28 - 04/04/2021 15:28
Proje Danışmanı Celal Cengiz Yeni “Avrupa Birliği Projesi”ni Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da “Sınır Tanımayan Göçmen Esnaf Girişimciler Derneği” proje danışmanı Celal Cengiz, yeni “Avrupa Birliği Projesi“yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili Cengiz, Hamburg’u kapsayan 3 yıl sürecek olan Avrupa Birliği projesinin amacının, Göçmen kökenli orta ve küçük ölçekli işletmeleri bilgilendirerek, işveren ve çalışanlarını eğitmeyi hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu projeyle ilgili olarak İsabel Devlet Şanlıer ve Celal Cengiz birlikte proje danışmanlığını üstlenecekler.

PROJE YETERLİLİK FIRSATI TANIYOR

Konuşmasının devamında Projenin Hamburg’da Lurup, Osdorf ve Elbgau Pasajı çevresini kapsadığını söyleyen Cengiz,” Qualification Chance projesi, Hamburg’un küçük ve mikro işletmelerini (KMU) ve çalışanlarını, özellikle göç geçmişi olanlar için ihtiyaca dayalı ve kişiye özel yeterlilik ve ileri eğitim önlemleri sunuyor. Teklifler öncelikle konaklama, hizmet ve perakende sektörlerindeki şirketler için tasarlanmıştır. Projenin amacı, ileri eğitim önlemlerine katılımı artırmak ve şirketlerde daha ileri bir eğitim kültürünü yerleştirmektir. Ağa bağlı ileri eğitim yapıları oluşturularak, şirket içi ileri eğitim için çerçeve koşulları iyileştirilir.

Nitelikli işçilerin güvence altına alınmasına ve şirketler için yenilik ve rekabet güçlerinin güçlendirilmesine önemli katkı sağlamayı amaçlayan proje, çalışanların istihdam edilebilirliklerinin korunmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” dedi.

Göçmen Esnaf Girişimciler Derneği Kimdir?

Geçen yıl kuruluşunun 20 yılını kutlayan, Göçmen Esnaf Girişimciler Derneği, bünyesinde 13 kişiye değişik projelerde iş istihdam sunmaktadır.

Altona, Harburg ve St. Pauli semtlerinde üç danışmanlık  ofisi bulunan dernek küçük işletmelerin dijitalleşmesinden Aile ve Çocukların eğitimine kadar birçok projeye destek sunmaktadır .

Göçmen girişimcilere sunduğu hizmetler ile tanınan, Sınır Tanımayan Göçmen Esnaf Girişimciler Derneği kurumunun genel müdürlüğünü ise, Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Kazım Abacı yapmaktadır.

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.