Prof. Dr. Ahmet Saltık: “ Dünya, Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla 14 gün karantinaya alınmalı”

Prof. Dr. Ahmet Saltık: “ Dünya, Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla 14 gün karantinaya alınmalı”

ABONE OL
10:37 - 11/02/2021 10:37
Prof. Dr. Ahmet Saltık: “ Dünya, Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla 14 gün karantinaya alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Karantina TV’de Önce İnsan programında Recai Aksu’nun konuğu olan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık “Birleşmiş Milletlerin çağrısıyla, Dünya Sağlık Örgütü’nün çağrısıyla, bir uluslararası basın toplantısıyla, Dünya’nın her yerinden aynı anda dinlenebilen, 14 günlük bir kapatmaya, bütün dünyada aynı anda, eşzamanlı, yalnız Türkiye’de değil, bütün Dünya’da en az 14 gün ekonomiyi tam kapatma, yüzde 95 oranında.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün, gerek aşı politikalarında, gerek uluslararası çalışmaları destekleme konusunda, gerek ülkelere danışmanlık verme konusunda mutlaka BM tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Saltık “Birleşmiş Milletler’in de temel gündeminin, Türkiye’nin ve Dünya’nın uluslararası ölçekte salgınla savaşta yeni ve sıradan olmayan işe yarayacak stratejiler üretmek olması gerekiyor” diye konuştu.
Kimler dışarda kalacak?
Prof. D. Ahmet Saltık, kimlerin dışarıda kalacağını ise söyle açıkladı:
Kim dışarıda kalacak… Sağlık çalışanları, gıda üretenler, polisler, askerler, bunların da hepsi değil, gerekenler.
Gıda üretenlerin tamamı değil örneğin. Ekmek üretenler, gıda ürünleri üretenler.
Önceden de bir uyarı yapılarak, şu tarihte 14 günlük bir kapatmaya gideceğiz, lütfen hücum etmeden temel ihtiyaçlarınızı karşılayınız denilecek.

Uyuyamıyorum…
Kendinin salgının başından beri uyuyamadığını belirten Prof.Dr. Ahmet Saltık “ Değerli Aksu, ben uyuyamıyorum, gece gündüz bu salgının başından beri uyuyamıyorum. Birkaç saat ancak uyuyabiliyorum çünkü iş başa düştü. Ben halk sağlıkçıyım dolayısıyla bu salgına profesyonel düzeyde çözüm üretmek durumunda olan bir alanın insanıyım. Dolayısıyla gece gündüz düşünüyoruz, danışıyoruz, tartışıyoruz neler yapabiliriz diye…” şeklinde konuştu.
Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Volkan bozkır telefon etseydi söylerdim
Şimdi düşünsenize, 30 Eylül’de Volkan BOZKIR, diyelim ki o toplantıya gitmeden önce telefon etseydi bana. “Ahmet Hoca, sen de epey konuştun sağda solda, yazdın çizdin, bana birşey söyler misin” deseydi, ben bunları Volkan BOZKIR’a söylerdim. O da gider belki orada önerirdi, dillendirirdi.Gündem olması gerekiyor. Gündem. Hatta iki DSÖ uzmanı hocanın sözleriyle söyleyeyim, Küresel kalkınma gündeminin kalbine bu temaları yerleştirmek gerekiyor.
Güvenlik Konseyi bu kararı alabilir
Şimdi hayalimizi sürdürelim. Bm Genel Kurulu, yanına Dünya Sağlık Örgütü Başkanını da alarak, Genel kurula da gerek yok aslında. Güvenlik konseyi bu kararı alabilir. Güvenlik konseyinden bildiğini gibi 5 “P” var. O 5 “P”nin ikna edilmesi gerekiyor. En azından konuşulur, söylenir, gündem olur. Yani o 5 “P” de buna hayır demez belki… İkna olur, konuşursunuz.

Siz bu kadar yoksul insanla, bu salgınla nasıl baş edeceksiniz.
Güvenlik konseyini özel gündem ile toplarsınız. 196 ülke gelir.Bu dolayda üyesi var BM’nin. Gelir görüşlerini söylerler. Sosyal-Ekonomik destekler isterler. Şimdi bakınız bu yok. Salgın Türkiye’de salgın öncesi 10 milyon dolayında olan resmi yoksul sayısını, 19 milyona çıkardı değerli Aksu… 7 ayda Türkiye’de yoksulların sayısı 2’ye katlandı… Siz bu kadar yoksul insanla, bu salgınla nasıl baş edeceksiniz.
Dolayısıyla böylesine küresel ölçekte düşünmek, bu önerileri seslendirmek, yazmak, önümüzdeki günlerde sözünü ettiğim o büyük gazetelere, New York Times’a, Washington Post’a, belki Wall Street’e yazmayı düşünüyorum

Karantina TV tarafından geçilen Prof. Dr. Ahmet SALTIK: “ Dünya, Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla 14 gün karantinaya alınmalı” video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Prof. Dr. Ahmet SALTIK: “ Dünya, Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla 14 gün karantinaya alınmalı” videosu web sayfamıza otomatik olarak Karantina TV Youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.