Price’dan RTÜK Kararına Tepki

Price’dan RTÜK Kararına Tepki

ABONE OL
15:18 - 07/07/2022 15:18
Price’dan RTÜK Kararına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK’ün VOA Türkçe ve DW haber sitelerine getirdiği erişim yasağına tepki gösterdi.

Price resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “RTÜK’ün, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve medya özgürlüğü üzerindeki hükümet kontrolünü daha da arttırarak, VOA Türkçe ve DW’nin web sitelerine erişimi engelleme kararından dolayı üzgünüz. Özgür basın, güçlü bir demokrasi için şarttır” ifadelerini kullandı.

Price’ın tweetine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’ten yanıt geldi.

Bilgiç, Price’ın paylaşımını alıntıyarak İngilizce verdiği yanıtta, “Demokrasiye giriş dersi: İfade özgürlüğü demokrasi için gereklidir ve hukukun üstünlüğü de öyle. İfade özgürlüğüne izin vermek ve olayları kakofoniye çevirmemek için düzenlemeler var. Türk medyasının ABD’deki yerel yönetmeliklere uyduğu gibi Amerika’nın Sesi Türkçe ve DW Türkçe, Türkiye’nin kurallarına saygı göstermelidir” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün 30 Haziran’da yaptığı başvuruyu değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği aynı gün VOA Türkçe ve Deutsche Welle için erişim engelleme kararı almıştı.

Kararın ardından birçok siyasetçi, gazeteci, gazetecilik örgütü ve uluslararası kuruluştan tepkiler gelmişti.

VOA tarafından geçilen Price’dan RTÜK Kararına Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Price’dan RTÜK Kararına Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Price’dan RTÜK Kararına Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.