Pistorius, ülkesinde zorunlu askerliğin kaldırılmasını “hata” olarak nitelendirdi

Pistorius, ülkesinde zorunlu askerliğin kaldırılmasını “hata” olarak nitelendirdi

ABONE OL
13:27 - 08/12/2023 13:27
Pistorius, ülkesinde zorunlu askerliğin kaldırılmasını “hata” olarak nitelendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ülkesinde 2011’de zorunlu askerliğin kaldırılmasını “hata” olarak nitelendirdi.

Pistorius, Die Zeit gazetesine verdiği röportajda, ülkeyi ve (NATO) ittifakı savunma görevinin mümkün olan en iyi şekilde yerine getirebilmesi için Alman ordusunun yapısının nasıl değiştirilebileceğine dair planların 2024’ün mart sonuna kadar kendisine sunulması talimatını verdiğini söyledi.

“Zorunlu askerlik uygulaması geri gelebilir mi?” sorusu üzerine Pistorius, “Bunu (zorunlu askerliği) kaldırmak hataydı. Şimdi bunun yeniden uygulamaya konulması anayasal ve yapısal sorunlara yol açıyor ancak bu konudaki tartışmanın yeniden ivme kazanacağını düşünüyorum.” dedi.

Pistorius, ekim sonunda yaptığı açıklamada, Almanya’nın savunma harcamalarını artırması ve silahlı kuvvetlerin modernize edilerek yeni güvenlik sorunlarıyla başa çıkabilecek hale getirilmesi gerektiğini belirterek “Avrupa’da bir savaş tehdidi olabileceği fikrine alışmalıyız ve bu da savaşa hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Almanya’nın yaklaşık 181 bin askeri bulunuyor. Bu sayının 2031’e kadar 203 bine çıkarılması hedefleniyor ancak bu sayının da ülke savunması için yeterli olmayacağı savunuluyor.

Zorunlu askerlik uygulaması, 2011’de dönemin Başbakanı Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon hükümeti tarafından kaldırılmıştı ancak Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ardından ülkede zorunlu askerliğin yeniden uygulamaya konulmasına ilişkin tartışmalar yoğunlaşmıştı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.