Philadelphia’da silahlı saldırı

Philadelphia’da silahlı saldırı

ABONE OL
00:06 - 17/03/2024 00:06
Philadelphia’da silahlı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Philadelphia şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler olduğu açıklandı. Polis, saldırganın olay yerinden kaçtığını ve New Jersey’deki evine kadar takip edildiğini açıkladı. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ölenlerden birinin saldırganın iki çocuğunun 25 yaşındaki anneleri olduğu açıklandı. Diğer iki kişinin de saldırgan Andre Gordon’un üvey annesi ve kız kardeşi olduğu belirtiliyor.

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Philadelphia şehrinin doğusundaki Falls Township bölgesinde sabah saatlerinde silah sesleri duyulduğu rapor edildi. Olayın ardından polis bölge halkından güvenli yerlerde ve evlerde kalmalarını ve dışarı çıkmamalarını istedi. Öğle saatlerinde yapılan açıklamayla tehlikenin geçtiği ve halkın dışarı çıkabileceği duyuruldu.

Saldırganın 26 yaşındaki Andre Gordon isimli kişi olduğu ve polisin saldırganı kaçırdığı aracın ardından New Jersey’deki evine kadar takip ettiği açıklandı. Saldırganın vurduğu 3 kişiyi tanıdığı belirtiliyor. Polis saldırgana dair kendilerinde daha önce kayıt olduğunu ancak bu şekilde bir saldırı yapacağına dair bir bilgi ya da işaret olmadığını söyledi.

Gordon’un önce bir eve gidip orada iki kişiyi öldürdüğü ardından bir başka noktada bir kişiyi daha vurarak öldürdüğü belirtiliyor.

Silahlı saldırının ardından olayın yaşandığı yerdeki Oxford Valley Alışveriş Merkezi ve Sesame Place isimli bölgedeki dükkanların da kapatıldığı duyuruldu. Ayrıca şehirde bugün düzenlenecek olan St. Patrick günü festival yürüyüşünün de iptal edildiği açıklandı.

Polis saldırganın evinin etrafında

Polis ve özel harekat ekipleri saldırganın olduğu New Jersey eyaletinin Trenton kasabasındaki evi kuşatmış durumda. yetkililer binadaki diğer kişilerin güvenli şekilde dışarı çıkarıldığını açıkladı.

Evin etrafında yerel polisle birliikte SWAT ve FBI timleri de bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Philadelphia’da silahlı saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Philadelphia’da silahlı saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Philadelphia’da silahlı saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.